Vereniging Nederlandse Gemeenten

ALV 22 OKTOBER 2004

Buitengewone algemene ledenvergadering
Hier treft u de uitnodiging en de stukken aan voor de buitengewone algemene ledenvergadering van de VNG op 22 oktober aan. Voor de gemeenteraad is er een aparte uitnodiging.
Deze algemene ledenvergadering wordt door het algemeen bestuur bijeengeroepen om de positie van de VNG te bepalen in de bestuurlijke en financiële verhoudingen met het Rijk en om het standpunt van de VNG over het wetsvoorstel inzake de gekozen burgemeester voor te bereiden.

Agenda
Vrijdag 22 oktober 2004 op het Malieveld te Den Haag, aanvang 10.30 uur.


1. Opening


2. Mededelingen


3. Standpunt Gekozen burgemeester
Het algemeen bestuur beoogt met de bespreking van bijgaande notitie de randvoorwaarden vast te stellen waaraan het gemeentelijk bestuursmodel zou moeten voldoen. Op basis van deze randvoorwaarden zal het algemeen bestuur het wetsvoorstel over de gekozen burgemeester beoordelen en het standpunt van de Vereniging vaststellen. Bij de notitie is een concept-resolutie gevoegd waarover kan worden gestemd. Hier treft u het dossier over de gekozen burgemeester.

De vertegenwoordiger van een lid heeft het recht tot vijf werkdagen vóór de vergadering amendementen op de concept-resolutie bij het bureau van de Vereniging in te dienen. Wij verzoeken u eventuele amendementen uiterlijk 14 oktober 2004 via de mail aan ons toe te sturen (alv@vng.nl).


4. Bestuurlijke en financiële verhoudingen met het Rijk Het algemeen bestuur stelt voor bijgaande notitie te bespreken en een uitspraak te doen over het aan het eind van de notitie opgenomen voorstel. Over het voorstel kan worden gestemd. Hier treft u het dossier over de beperking gemeentelijk belastinggebied.

De vertegenwoordiger van een lid heeft het recht tot vijf werkdagen vóór de vergadering amendementen bij het bureau van de Vereniging in te dienen. Wij verzoeken u eventuele amendementen uiterlijk 14 oktober 2004 via de mail aan ons toe te sturen (alv@vng.nl).


5. Rondvraag
Vertegenwoordigers die van de rondvraag gebruik wensen te maken, worden verzocht van die vraag uiterlijk 14 oktober 2004 schriftelijk mededeling te doen aan de directieraad van de Vereniging (bij voorkeur op alv@vng.nl)


6. Sluiting

Amendementen indienen voor de buitengewone ALV nog mogelijk

geactualiseerd op: 07 oktober 2004