Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 43

BIER NA WIJN GEEFT VENIJN

Bierdebat met na afloop bokbier

De Nederlander drinkt nog maar 78,7 liter bier per jaar. Dat is een daling van maar liefst 12 liter vergeleken met 1990. Sinds de opkomst van de hippe rosé en de nog hippere breezers (ook wel Madonnabier genoemd) zien de café's hun bieromzet dalen. Hoe krijgen ze weer leven in de brouwerij? Utrechts Debatcentrum TUMULT organiseert op vrijdag 22 oktober een debat over de toekomst van het bier op het Binnenplein (Café) van het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Toegang vrij. Aanvang 16.30 17.30 uur. (info & reserveren: 030-2332430/www.tumultdebat.nl)

Het debat, onder het genot van gratis Brandbier, wordt geleid door RTVUtrecht-journalist Michael Magielse. In het forum: Jan Ernst Veenman, gewestelijk unitmanager Heineken-NOM; Sander van Werkhoven, redacteur van het vakblad Horeca, Gerrit Jansen, emiritus hoogleraar sociologie en bierkenner en Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen.

Gaat het bier straks alleen nog maar vloeien tijdens voetbalwedstrijden of grote feesten en partijen? De gezellige bierdrinker in het café lijkt uit de mode en producenten lijken gedwongen zich te bezinnen over een nieuwe marketingcampagne om het bier weer aan de man/vrouw en nog belangrijker de jeugd te krijgen. Hoe maken zij het bier weer tot volksdrank nr.1 die het vroeger was, toen het water zo vervuild was dat Utrechters liever bier dan water tot zich namen? Een debat dat zijn vervolg krijgt met het proeven van diverse smaakvolle bokbieren op het Ledig Erf!