Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

22 T/M 31 OKTOBER KUNST10DAAGSE IN BERGEN

BLOOMING GROEP PRESENTEERT: EXCLUSIEVE STUKKEN

VAN RIK DAVIDS EN ROLAND VAN DEN HEUVEL

Bergen, oktober 2004... Van 22 tot 31 oktober vindt voor de elfde keer de kunst10daagse plaats in het Noord-Hollandse Bergen. Dit bekende kunstenaarsdorp staat dan geheel in het teken van kunst; zo zijn er op meer dan 130 locaties exposities, literaire manifestaties, kunstbeurzen en is er een atelierroute uitgestippeld. Hotel en conferentielandgoed blooming werkt al tien jaar mee aan deze kunst10daagse als expositie locatie. Dit jaar zijn kunstwerken van de Nederlandse kunstenaars Rik Davids en Roland van den Heuvel te zien.

Expositie blooming
blooming beschikt naast expositieruimte in het hotel zelf, tevens over landgoed 't Oude Hof. In het hotel hangen grote houten kunstwerken van Rik Davids en op landgoed 't Oude Hof is de schilderkunst van Roland van den Heuvel te bezichtigen. Beide kunstenaars zijn gedurende de tiendaagse kunstexpositie aanwezig, om toelichting te geven op hun werk. De kunststukken zijn tijdens de expositie ook te koop. In de Zwarte Schuur, dat zich bevindt op het landgoed, is daarnaast een fototentoonstelling te zien van Rob Hendriks.

Rik Davids - blooming hotel
Rik Davids laat zich inspireren door de landelijke omgeving waarin hij woont en graag werkt. Zijn laatste kunststuk is 'Timber' - een grote houten schaal met een diameter van 65 centimeter, samengesteld uit verschillende soorten en kleuren resthout.

Roland van den Heuvel - landgoed 't Oude Hof
Roland van den Heuvel staat bekend om zijn mysterieuze schilderijen. De bedoeling is dat zijn werk als een avontuur blijft hangen in het hoofd van de kijker. Hij haalt zijn inspiratie uit de symbolische beeldtaal uit verschillende culturen.

Openingstijden
De expositie van Roland van den Heuvel is van zaterdag 23 oktober tot en met zondag 31 oktober geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Het werk van Rik Davids is alleen in het weekend te bezichtigen van 11:00 uur tot 17:00 uur. Entree is geheel kosteloos. Zie voor verdere informatie over de kunst10daagse of het programma boekje www.vvvnoordzeekust.nl of stuur een brief naar Kunst10daagse, Postbus 240, 1860 AE Bergen. Informatie over blooming is verkrijgbaar via www.blooming-groep.com.

Hotel & conferentielandgoed blooming en blooming training, ontwikkeling en advies maken deel uit van de blooming groep. blooming - altijd met een kleine b geschreven - staat voor inspiratie, verrassing en avontuur. De blooming events en trainingen zijn geschikt voor zowel zakenrelaties als de particuliere markt.

Bel voor het boeken van trainingen 072-5891589 en voor het hotel 072-5820520. Voor informatie over blooming en kunst: Tillie van der Poel, directeur blooming groep. vanderpoel@blooming-groep.com.