DCWDA



Nederlandse Kampioenschappen Country Western Dansen 2004

Voor de 13e keer organiseert de Dutch Country Western Dance Association (DCWDA)
de Open Nederlands Kampioenschappen. Evenals voorgaande jaren zijn we weer terug in Dalfsen. Vele Nederlandse dansers, maar ook dansers uit het buitenland, zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Noorwegen, Finland, Italië en zelfs intercontinentaal Amerika en Canada kijken al maanden uit naar dit evenement, want de titel Nederlands Kampioen is felbegeerd. De Nederlandse Kampioenschappen hebben dit jaar op de Wereldkampioenschappen in Nashville de Star Award gewonnen als beste kampioenschap op het Europese Continent.

Vanaf vrijdagmiddag 22 oktober zullen er drie dagen lang zowel wedstrijden voor de individuele Linedance,Teams, Partner en Couple dansers gehouden worden als ook diverse workshops en shows. Naast de diverse leeftijdscategorieën zijn de dansers ook onderverdeeld in niveaus van beginners tot gevorderden, zodat velen een kans krijgen om op eigen niveau en leeftijd zichzelf te vergelijken. Op professioneel niveau worden in de categorieën Showcase Classic, Crown en Superstar eveneens wedstrijden gehouden. De wedstrijden zullen worden gejureerd door de beste nationale maar ook internationale juryleden. Vorig jaar waren er meer dan 2500 inschrijvingen waardoor dit evenement van de DCWDA toen het grootste nationale kampioenschap was binnen Europa en één van de grootste van de wereld en dit jaar worden er evenveel en wellicht meer deelnemers verwacht. Immers Country en Western muziek en dansen zijn erg populair in Nederland.

Vanaf zaterdagmorgen 10.00 uur zal ieder uur een workshop beginnen, in totaal zal daar20uurleswordengegeven.DebesteCountryWestern Dance Professionals, zowel nationaal als internationaal, geven deze workshops en er zijn workshops voor beginners en gevorderden, country en non-country. De toegang en deelname aan de workshops zijn bij de prijs van de toegangskaart inbegrepen. Tussen de wedstrijden door is er ruimte voor vrij dansen en kunnen de toeschouwers zich ook op de dansvloer begeven, evenals de vrijdag en zaterdagavond. De aangeleerde dansen van de workshops kunnen dan ook geoefend worden. Kortom deze Kampioenschappen zijn voor zowel dansers als liefhebbers van Country en Westernmuziek een evenement, dat niet gemist mag worden.

De Nederlandse Kampioenschappen worden gehouden op 22, 23 en 24 oktober 2004 in

Sportontmoetingscentrum ''De Trefkoele'' 18) Ruigdoornstraat 108 7721 BR Dalfsen

Voor informatie: Email:pr@dcwda.nl
Tel: 073-5033328

14 okt 04 13:48