Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Thermografie: in de boom kijken zonder schade

Beheerders zijn verantwoordelijk voor het beheer en de zorg van hun bomen. Er zijn de laatste 10 jaar nieuwe technieken geĂŻntroduceerd die ons helpen het risico van een beschadigde boom te beoordelen.
De jongste techniek op het gebied van boombeoordeling heet thermografie. Dr. Giorgio Catena (Rome) werkt al jarenlang met dit systeem en heeft tot nu toe zeer goede resultaten geboekt. Het grote voordeel van thermografie is dat je snel binnen in de boom kunt kijken zonder hem te beschadigen.
Op vrijdag 22 oktober vanaf 12.30 uur demonstreert BTL Bomendienst in samenwerking met Gemeente Sittard-Geleen deze nieuwe techniek in het Rijksmonument Stadspark Sittard.

Tot nu toe inspecteert Bomendienst volgens de modellen van Mattheck en Wessoly en interpreteert de gegevens volgens de methode van Schlag en Reinartz. Deze combinatie van wetenschappelijke exactheid en genuanceerd vakmanschap levert al veel op. Basis is de visuele inspectie en nader onderzoek met Picus en resistograaf. Met thermografie denken wij daar een nieuwe methode aan toe te voegen. Op onze website www.bomendienst.nl leest u meer over deze nieuwe techniek.

Met vragen kunt u contact opnemen met Remco Valk, bereikbaar op telefoonnummer 055- 5999444.

Een praktische aanpak, gebaseerd op gefundeerd onderzoek, kenmerkt de werkwijze van Bomendienst. Of het nu gaat om verplanten, groeiplaatsverbetering, het bestrijden van ziekten en plagen, regulier onderhoud of onderzoek en advies: Bomendienst bewijst uw bomen graag een dienst.

Locatie demonstratie:
Boerderij Ophovenerhof
Molenweg 53/57
6133 XM Sittard
Vanaf 12.30 uur


* * * * * * * * * * * EINDE PERSBERICHT * * * * * * * * * * *



Ingezonden persbericht