Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rondleiding

Architectuur in De Uithof

inclusief de nieuwe universiteitsbibliotheek

Vrijdag 22 oktober 2004

De Uithof heeft er weer een nieuw gebouw bij, de nieuwe universiteitsbibliotheek van Wiel Arets. Deze opvallende zwart glazen doos is ook van binnen zwart, maar is voor bibliotheek toch zeer licht en ruim. Met opvallende rood leren informatiebalies en allerlei ontwerpsnufjes is dit gebouw zeker de moeite van het bekijken waard.

Sinds de jaren 60 worden in De Uithof onderwijsgebouwen neergezet. Na de eerste bouwimpuls in de jaren 70 heeft de invulling lange tijd stil gelegen. De laatste jaren wordt er weer met verve gebouwd, wat De Uithof steeds meer het aanzien geeft van een echte campus. De nieuwe bouwimpuls heeft een aantal zeer bijzondere gebouwen opgeleverd. Tijdens deze rondleiding wordt onder leiding van architectuurhistorica Wineke Hiddema een bezoek gebracht aan enkele van deze toonaangevende, moderne gebouwen. De volgende gebouwen worden vanbinnen bekeken: het prijzenwinnende Educatorium, het rode Minnaertgebouw met in de hoofdhal een waterbassin voor regenwater en de Faculteit voor Economie en Management van Mecanoo, waar je kunt dwalen in de jungle patio, en de Zen- en watertuin kunt bekijken.

De rondleiding gaat ook langs de glossy Basketbar om de met koeienhuiden beklede bar te bekijken, het blauwe basketbalveld op het dak en de feloranje skatekrul. Hier kan ook na afloop van de rondleiding een drankje worden gedronken en/of gegeten worden.

Aanvang: 15.00 uur

Vertrek: receptie van het Educatorium, Leuvenlaan 19, stadsbus lijn 11 en 12.

Duur: 2 uur.

Kosten: ¬ 7,50 per persoon; ¬ 6,25 U-pas, studenten, 65+ en Vrienden van Aorta.

Inschrijven en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven via tours@aorta.nu, maar ook telefonisch of aan de balie.

Bij minder dan 6 aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14 Utrecht, tel. (030) 2321686

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht