Ingezonden persbericht


Presentatie onderzoeksrapport aanhoudende concurrentieslag levensmiddelenhandel

Deze week is het één jaar geleden dat de concurrentieslag, prijsoorlog of nog beter verdringingsslag in de supermarkten begon. In de media lijken nog steeds veel partijen te denken of te doen alsof er alleen maar winnaars zijn. De zelfstandige levensmiddelendetaillisten weten wel beter!

Het hoofdbestuur van het Vakcentrum heeft het Economisch Instituut Midden- en kleinbedrijf (EIM) opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren naar de consequenties van de aanhoudende concurrentieslag. Alle Vakcentrumleden met één of meer supermarkten zijn deze week zowel schriftelijk, als per e-mail, alsook telefonisch geraadpleegd over de huidige marktsituatie en hun eigen positie daarin. Dit om te komen tot een gedegen EIM-rapport. Aan de hand van het rapport trekt het Vakcentrum conclusies en doet aanbevelingen voor overheid, politiek, Nma, banken en commerciële organisaties. Een meerderheid van de bij het Vakcentrum aangesloten supermarkten heeft gereageerd.

Het Vakcentrum, brancheorganisatie voor zelfstandige ondernemers in de (levensmiddelen)detailhandel, nodigt u uit aanwezig te zijn tijdens haar persconferentie op vrijdag 22 oktober 2004 om 14.30 uur in de Frits van der Poelzaal van Perscentrum Nieuwspoort te 's-Gravenhage.

Tijdens de persconferentie wordt het onderzoeksrapport gepresenteerd door Prof. drs. ing. Henk Gianotten, directeur EIM. Vervolgens overhandigt Vakcentrumvoorzitter Herman van der Geest het rapport aan de vice-voorzitter van de vaste commissie voor economische zaken, tevens voorzitter van de vaste commissie voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit Annie Schreijer-Pierik, Tweede Kamerlid voor het CDA. Aansluitend zal mevrouw Schreijer-Pierik reageren op het rapport en de aanbevelingen.

Laat mij a.u.b. even per mail weten of wij u mogen verwachten.

Met vriendelijke groeten,

Paul Jansen, communicatie Vakcentrum

Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden

T (0348) 41 97 71

F (0348) 42 18 01

M (0653) 30 31 60

E p.jansen@vakcentrum.nl
I www.vakcentrum.nl