Ingezonden persbericht


.
Nieuwe aflevering van WATNOU..?!

WATNOU..?! VRIJDAG 22 OKTOBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 22 oktober is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Een moskee speciaal voor jongeren, dat is het idee van Mohamed Cheppih. Maar wat vinden moslimjongeren zelf van het idee? WatNou..?! ging naar moskee Nasr in Amsterdam, en vroeg het enkele biddende jongeren en een bestuurslid van de moskee.

Het is Ramadan en voor Abdelhakim Chouati van www.elqalem.nl reden moslimvrouwen op te roepen tot het dragen van de hoofddoek. Hoe denken moslima s daar zelf over? En waarom moet een dergelijke oproep van een man komen?

In Den Haag wordt er ter gelegenheid van de Nachten van de Ramadan het toneelstuk van Karim Traïdia opgevoerd. De persoonlijke ervaringen van jongeren op straat, thuis en op school in een wereld van na 11 september worden besproken in en na het stuk. De regisseur legt uit hoe hij zo antwoorden denkt te vinden op vragen die leven onder jongeren.

Met de imam bespreken wij de inhoudelijke kant van de vastenmaand Ramadan. De nadruk lijkt nogal te liggen op (niet) eten maar wat is nou echt de essentie van deze heilige maand?

Tenslotte de column van de week met Arzu en de UIT-agenda.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!