Provincie Limburg

leeg

Provinciale Staten verkennen mogelijkheden internationaal railverkeer Op vrijdag 22 oktober a.s. brengen de leden van de Provinciale Statencommissie Verkeer, Water en Milieu een werkbezoek in het kader van de orientatie van Provinciale Staten naar de mogelijkheden van internationaal railverkeer en in het bijzonder de lightrail.

Lightrail
Dit door de commissie geinitieerde werkbezoek start om 13:32 uur met een gezamenlijke treinrit over het traject Heerlen-Aken met de lightrail van de EuregioBahn Aken. Door een aantal terzake deskundigen en belanghebbenden wordt aansluitend uitleg gegeven. Visies, meningen en standpunten met betrekking tot internationaal railverkeer zullen worden gehoord. Genodigde partijen zijn onder meer de gemeente Heerlen, Aachener Verkehrsverbund, Parkstad Limburg, River to Success, Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en ProRail. Leider van het werkbezoek is de heer Will Scheepens, plv. commissievoorzitter.

Verdere procedure
Dit werkbezoek dient als voorbereiding op de verdere besluitvorming over lightrail in de Provinciale Statencommissie (naar verwachting december a.s.) en vervolgens Provinciale Staten.

21-10-2004 14:58