Gemeente Wieringen

Ontwerp-bestemmingsplan Bijgebouwenregeling

Ontwerp-Bestemmingsplan bijgebouwenregeling (22 oktober 2004) Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van maandag 25 oktober 2004 tot en met maandag 22 november 2004 (vier weken) voor een ieder het ontwerp-bestemmingsplan bijgebouwenregeling ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan bijgebouwenregeling is een thematisch bestemmingsplan en voorziet in een nieuwe planologisch-juridische regeling voor de regeling van aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen op het erf bij woonhuizen voor de gemeente Wieringen (met uitzondering van het buitengebied en specifieke situaties). Tevens wordt in dit plan voorzien in een nieuw beleid ten aanzien van bedrijvigheid aan huis.

Aanleiding voor dit plan is de grote verscheidenheid aan plannen met elk een verscheidenheid aan regelingen betreffende de maatvoeringen van bijgebouwen. Het plan voorziet daarom in een voor de gehele gemeente gelijkluidende regeling (met uitzondering van het buitengebied) waarbij is ingezet op een regeling die qua maatvoering en oppervlaktes in grote lijnen aansluit op de meest recente bijgebouwenregeling van de gemeente Wieringen en de nieuwe Woningwet.

In de huidige bestemmingsplannen voor de gemeente Wieringen zijn geen bedrijfsmatige functies aan huis toegestaan. Volgens de vaste jurisprudentie zijn echter wel aan-huis-verbonden beroepen (vrije beroepen) binnen een woonbestemming toegestaan.Gezien de toenemende vraag naar het mogen uitoefenen van kleinschalige bedrijfsactiviteiten binnen een woonbestemming is getracht een adequate regeling in het plan mee te nemen. De regeling betekent een sterke ruimtelijke afbakening, maar een gebruiksverruiming van de mogelijkheden om een bedrijfsfunctie aan huis uit te oefenen.

Gedurende de genoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar te maken aan de gemeenteraad van de gemeente Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Diegene die een zienswijze heeft ingediend wordt in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze mondeling toe te lichten.

Het betreffende ontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis van Wieringen, afdeling Grondgebiedzaken en is op de website van de gemeente Wieringen te raadplegen. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur. Op verzoek kan het plan ook op maandag tot 20.00 uur worden ingezien. U dient in dat geval wel een afspraak te maken.

Hippolytushoef, 22 oktober 2004 Drs. J. Wittink, secretaris T. Beneker, loco-burgemeester

Ontwerp-bestemmingsplan Bijgebouwenregeling