Politie Gelderland-Zuid

Fietser beschoten na aanrijding

Nijmegen 22-10-2004 - (03)

Een 21-jarige Nijmegenaar fietste donderdagavond rond 22.45 uur over de Wijchenseweg in de richting van het centrum van Nijmegen. Terwijl hij op de brug over het Maas-Waalkanaal reed hoorde hij achter zich een scooter, luid claxonerend, naderen. Op het moment dat de fietser werd ingehaald voelde hij een duw tegen zijn bagagedrager. De fietser kwam hierdoor niet te vallen. Daarna hoort de man dat de scooter tegen de vangrail rijdt en ziet even later drie mannen op de weg liggen.

Een getuige vertelde later dat deze drie mannen op de scooter reden. Eén van de mannen op de scooter, een 23-jarige Nijmegenaar, bleef gewond op de weg liggen. Eén van de andere mannen liep vervolgens op de fietser af en begon op hem in te slaan. De fietser verklaart dat hij op dat moment een vuurwapen op de weg zag liggen. De man die hem aan het slaan was zag het wapen ook en pakte het op. De fietser voelde zich op dat moment zodanig bedreigd dat hij weg rent in de richting van een horecagelegenheid aan de Wijchenseweg. Volgens de verklaring van de fietser is er op dat moment meerdere malen in zijn richting geschoten. Hij werd in ieder geval niet geraakt. Ter plaatse werd wel een huls, van vermoedelijk een gasalarmpistool, aangetroffen. De gewonde 23-jarige is naar het UMC St. Radboud overgebracht. De andere twee berijders van de scooter, Nijmegenaren van 20 en 23 jaar, zijn aangehouden.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het gebeurde. Eventuele getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nijmegen op telefoonnummer 0900-8844.