Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 22-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Graffiti

AMERSFOORT Op donderdag 21 oktober werden twee mannen aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Rond 23.05 uur kreeg de politie de melding dat op het CS van Amersfoort elk moment een trein aan zou kunnen komen, waarin een persoon zat die vernielingen in een trein zou hebben gepleegd. Vlak nadat de politie ter plaatse kwam, arriveerde de trein. De conductrice vertelde dat zij had gezien dat in de trein met roze en grijze verf was gespoten. Tevens had zij gezien dat twee mannen roze en grijze verf op hun kleding hadden.

Op aanwijzing van de conductrice werd het tweetal, mannen van 23 en 25 jaar en afkomstig uit Almere-buiten en Almere, in de trein aangehouden. Zij hadden in een tas meerdere verfspuitbussen zitten. Het tweetal gaf toe de trein van binnen en buiten te hebben bespoten en verklaarden tevens een viaduct in Zwolle te hebben bespoten. De verdachte zijn in het politiebureau ingesloten. Zij worden voor verdere afhandeling overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Mishandeling

AMERSFOORT Op donderdag 21 oktober werd een man door een andere man geslagen.

Rond 16.15 uur liep een 30-jarige man uit Amersfoort over de Oliesteeg. Daar zag hij een bekende van hem, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Omdat hij in het verleden problemen met hem had gehad, probeerde hij hem te ontwijken. Dat lukte echter niet: de 30-jarige man werd door de ander beetgepakt en enkele malen geslagen. Daarna liep het slachtoffer weg en zag op dat moment politiemensen aankomen. De verdachte ging er vandoor.

Het slachtoffer sprak de politiemensen aan en op zijn aangeven werd de verdachte aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en voor verhoor ingesloten. De verdachte had een tas bij zich met daarin meerdere cds. Deze bleken bij een autokraak op 21 augustus 2004 op de Parelhoenstraat in Amersfoort te zijn gestolen. Ook voor dit feit zal de verdachte worden verhoord.