Politie Hollands Midden

Oegstgeest Verkeersongeval Donderdag 21 oktober omstreeks 13.45 uur vond er op de De Kempenaerstraat een verkeersongeval plaats. Een 78-jarige automobilist uit Leiden reed ter hoogte van de Albert Heijn achteruit voor een parkeerplaats. De Leidenaar keek in zijn spiegel en dacht dat er iets achter de auto stond. De man schrok en wilde remmen, maar trapte in plaats daarvan op het gaspedaal. De Leidenaar reed hard achteruit tegen een houten biels en tegen een 79-jarige fietser uit Oegstgeest. De fietser werd met ernstig beenletsel overgebracht naar het LUMC. De Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in.

Voorhout Onder invloed en diverse verkeersovertredingen De politie heeft op vrijdag 22 oktober omstreeks 03.00 uur een 24-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en diverse verkeersovertredingen. Agenten zagen de automobilist rijden op de Van Berckelweg in de richting van Voorhout en zagen hem de bocht zeer ruim nemen. Agenten keerden om, om de bestuurder staande te houden voor een controle. De bestuurder reed met hoge snelheid en sloeg bij de verkeerslichten bij roodlicht linksaf de Herenstraat op. Vervolgens reed hij met minimaal 120 km/u over deze weg. Ondanks de optische- en geluidssignalen van de politiewagen bleef de bestuurder doorrijden. Op de Jacoba van Beierenweg reed de bestuurder nog steeds dezelfe snelheid. Pas toen de politiewagen dichter genaderd was stopte de bestuurder. De man werd aangehouden en zijn voertuig werd in beslaggenomen. De man bleek gedronken te hebben. Het resultaat van de blaastest was 655 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Schoonhoven Eenzijdig verkeersongeval Vrijdag 22 oktober omstreeks 01.30 uur vond op de Lopikerstraat een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 38-jarige automobilist uit Schoonhoven reed met zijn bromfiets onder invloed van alcohol tegen een paal waardoor hij een hoofdwond opliep. De man gedroeg zich echter bij het aanspreken agressief tegen agenten en ambulancepersoneel. Tijdens de rit naar het politiebureau bleef de man zich agressief gedragen. Ook uitte hij diverse beledigingen naar de agenten en bedreigde hen. Op het politiebureau werd door een arts een bloedproef afgenomen om vast te stellen hoeveel de man gedronken had. De uitslag van de proef is nog niet bekend.

Lekkerkerk Vissen met levend aas De politie heeft donderdag 21 oktober omstreeks 12.30 uur een 44-jarige visser uit Roermond bekeurd voor het vissen met levend aas. De man werd betrapt tijdens een controle op de Wetering Oost.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 22 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --