AutoRai

22-10-2004

Audi klaar voor wintersportseizoen 2004/2005

Aanstaand weekeinde start de Audi FIS Ski World Cup 2004/2005 met reuzenslaloms voor dames en heren op de Rettenbachgletsjer in het Oostenrijkse Sölden.

Ook bij tal van wintersportactiviteiten is Audi komend seizoen weer nauw betrokken. Niet alleen is het merk opnieuw hoofdsponsor van de wereldbeker alpineskiën, ook treedt het op als presenting sponsor van het wereldkampioenschap, dat van 29 januari tot en met 13 februari 2005 wordt gehouden in Bormio in Italië. Bij het WK in de Noordse disciplines, van 16 tot en met 27 februari 2005 in het Zuidduitse Oberstdorf, is Audi eveneens een van de belangrijkste sponsors. Datzelfde is het geval bij de Hahnenkammrennen in januari in Kitzbühel, de voornaamste wedstrijd op de kalender van de alpineskiërs.

Audi geldt al sinds vele jaren als een betrouwbare partner voor wintersporters. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de beproefde quattro-vierwielaandrijving, die zelfs onder de zwaarste omstandigheden optimale grip en veiligheid biedt. Vandaar dat Audi onder de skisporters verreweg het meest gereden merk is. Zelfs skiërs die vanwege sponsorverplichtingen van hun nationale bond in een ander merk auto moeten rijden, kiezen privé voor Audi, om onder alle omstandigheden op de piste te kunnen komen

De skiërs van de Duitse skibond DSV hebben dit probleem in ieder geval niet, zij worden al 20 jaar lang door Audi ondersteund. Afgelopen week namen de selecties van de DSV voor het seizoen 2004/2005 bij het Audi-hoofdkwartier in Ingolstadt de nieuwe autos voor de komende winter in ontvangst. Bij die gelegenheid maakte Michael Renz, hoofd marketing van Audi AG, bekend dat het contract met de Duitse skifederatie tot en met 2008 is verlengd. De betrokkenheid van Audi als hoofdsponsor van de DSV uit zich niet alleen in het beschikbaar stellen van autos. Ook testen skiërs en skispringers met enige regelmaat in het windtunnelcentrum bij de Audi-fabriek in Ingolstadt, teneinde de aërodynamisch optimale houding te vinden.

De Audis voor de skiërs, trainers en functionarissen van de DSV zijn allemaal uitgevoerd in de kleur Sprintblau en voorzien van quattro-vierwielaandrijving. Bij de overhandiging van de autos was ook Audi-fabriekscoureur Mattias Ekström aanwezig. De Zweedse rijder won het afgelopen seizoen met Audi de kampioenstitel in de DTM, het prestigieuze Duits toerwagenkampioenschap.