Ingezonden persbericht


Persbericht

Werkstress kost jaarlijks 1,5 miljard euro

Iedere werkdag gaat 6 miljoen euro in Nederland verloren door stress; op jaarbasis gaat het om 1,5 miljard. Dat blijkt uit onderzoek dat PW, vakblad voor personeelsmanagement, in samenwerking met Instituut Werk en Stress en het kennisnetwerk Stecr van de Brancheorganisatie voor Arboartsen (BOA) onder 357 p&o'ers en 140 bedrijfsartsen deed. Uit het onderzoek blijkt dat 96 procent van de Nederlandse organisaties kampt met werkstress. Belangrijkste oorzaken zijn werkdruk en slechte planning, met het management als grootste boosdoener. P&o'ers onderschatten het probleem waarschijnlijk: zij schrijven slechts 12,5 procent van het verzuim toe aan stress, terwijl bedrijfsartsen het op 35,4% houden. Hoewel met het aanpakken van stress, gezien de omvang ervan, geld te verdienen valt, maakt slechts één op de drie organisaties daar werk van, aldus het onderzoek.

De uitgebreide resultaten zijn terug te vinden in de stress-special in PW 17, die 23 oktober verschijnt. Daarin ook onder meer aandacht voor het diagnosticeren en tegengaan van stress.

Voor meer informatie over dit onderzoek of een exemplaar van PW kunt u contact opnemen met redactie PW, telefoon: 023-5463417. De inhoudsopgave en eerder verschenen nummers van PW zijn te vinden op www.pwnet.nl.


---- --