Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 22-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Twee verdachten aangehouden voor twee grove straatroven

UTRECHT- De politie heeft op 18 oktober jl. twee verdachten aangehouden voor twee grove straatroven.

Op 18 september jl. werd een vrouw beroofd in politiedistrict Marco Polo van haar tas met portemonnee. De verdachte mannen wachtten de vrouw op achter een tankstation en gaven haar een harde klap in haar nek. De vrouw begon te gillen, kwam ten val en bleef bewusteloos op de grond liggen. Vervolgens werd de vrouw beroofd. De 26-jarige vrouw uit Utrecht liep hierbij een zware hersenschudding op en werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De politie kwam de verdachten door rechercheonderzoek op het spoor.

Op 30 september werd eveneens een vrouw beroofd van haar geld en mobiele telefoon in politiedistrict Paardenveld. Bij het uitstappen uit haar auto werd de vrouw, een 31-jarige Utrechtse, geduwd en geslagen door enkele mannen. De verdachten gingen er met haar geld en gsm vandoor. Bij deze beroving kwam door onderzoek van de politie dezelfde verdachten naar voren, een 18-jarige man en een 22-jarige man beiden afkomstig uit Utrecht. Zij zijn aangehouden. De mobiele telefoon van de vrouw heeft ze inmiddels weer terug via een aangehouden heler, een 22-jarige man uit Utrecht. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij justitie.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag in de stad een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.50 en 21.00 uur werden in totaal 48 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan waren 17 bromfietsen in orde. Er werden 54 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de constructie snelheid, het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs, het niet dragen van de helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kanonstraat vond donderdagavond een aanrijding tussen een scooter en een fietser plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 35-jarige bromfietser uit Utrecht reed omstreeks 19.00 uur over de Kanonstraat. Volgens de verklaring van de man kwam plotseling een fietsster tussen geparkeerde autos de weg op rijden. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 24-jarige fietsster uit Utrecht gewond raakte aan haar hoofd en voor behandeling naar het Oudenrijn ziekenhuis werd gebracht. De bromfietser bleef ongedeerd.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een aantal bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de Catharijnesingel kreeg een 37-jarige bestuurder uit Wijk bij Duurstede een stopteken en moest een blaastest afleggen Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk wees de analyse 495 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur werd de man naar huis gestuurd.

Op de auto van de man bleek geen APK meer te zitten, de achterlichten waren kapot twee banden waren glad en de remmen werkten slecht. Zijn auto werd in beslag genomen.

UTRECHT Een 25-jarige automobilist uit Utrecht reed in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.55 uur met zijn bestelbus over de busbaan van het Janskerkhof in de richting van het Neude. De bestuurder kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 510 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijontzegging van vijf uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.