Dienstenbond CNV

AXENT op de schop! Einde CAO? Inkomen en werkgelegenheid in gevaar 22-10-2004

De afgelopen dagen bent u geconfronteerd met enkele zeer belangrijke ontwikkelingen betreffende de werkorganisatie van AXENT resp. AEGON Spaarbeleg. Wij geven hieronder een overzicht.

AXENT Binnendienst
Allereerst het voornemen van uw werkgever om de medewerkers van de AXENT Binnendienst op januari 2005 over te zetten naar de arbeidsvoorwaarden van AEGON.

De directie van AEGON Spaarbeleg heeft op dinsdag 12 oktober een personeelsbijeenkomst in Nieuwegein belegd om de binnendienstmedewerkers van AXENT rechtstreeks daarover te informeren.

De directie heeft de bonden voorstellen gedaan om tot een geleidelijke ingroei te komen op basis van inkomensneutraliteit en kostenneutraliteit, maar reeds bij eerste lezing blijkt de kostenneutraliteit voor de werkgever zwaarder te wegen en pakt de vergelijking ongunstig uit voor de betrokkenen. Van een een-op-een overgang is beslist geen sprake, terwijl nieuwe medewerkers gewoon binnenkomen op AEGON arbeidsvoorwaarden. Dit ontging ook de aanwezigen in de zaal niet, ter plekke werden kritische vragen gesteld. Ook roept het vragen op bij (onder meer) medewerkers van Spaaradvies die in hetzelfde pand werken.

AXENT Buitendienst
Vervolgens heeft de directie op dinsdag 19 oktober een personeelsbijeenkomst met de medewerkers van de AXENT Verkooporganisatie belegd en plannen gepresenteerd om de tegenvallende resultaten van de onderneming allereerst om te buigen naar een break-even punt, daarna moet herstel van winstgevendheid volgen. Kern van de AEGON analyse is dat het beloningssysteem van de buitendienst op de helling moet, met een tijdelijke compensatie voor inkomensverlies.

De bijeenkomst had een zeer beladen karakter, de aanwezigen lieten zich niet onbetuigd en stelden vele kritische vragen.

Duidelijk is dat de medewerkers terecht niet alleen vrezen voor het verlies van hun zorgvuldig via de CAO tot stand gekomen inkomenspositie, maar ook hun werkgelegenheid bedreigd zien. Linksom of rechtsom, dat er iets moet gebeuren lijkt onvermijdelijk, maar of dat ten koste moet gaan van arbeidsvoorwaarden/inkomen en of het nu voorgestelde AEGON recept acceptabel is? Dat wordt nog een stevige discussie!

Hoe pakken wij dit op?
In de eerste plaats brengen we alle relevante informatie + voorstellen bij elkaar en zorgen we ervoor dat we zicht hebben op de totaliteit en onderlinge samenhang van de ontwikkelingen. En niet in de laatste plaats, dat we er ook greep op krijgen. Uw werkgever zet namelijk acties op meer fronten in, ook spelen er nog andere zaken die wij zelf op de agenda willen hebben:

* de toekomst van de CAO AXENT/AEGON (waarvoor wij wijzigingsvoorstellen hebben ingediend);

* de kwestie van de Axent pensioenpremie (grondslag en hoogte);
* onduidelijkheden over de effecten van de nu ingezette binnen- en buitendienstoperaties van Axent op de medewerkers van Spaaradvies en vice-versa.

Kortom, wij moeten het (opnieuw) gaan hebben over het algehele speelveld qua bedrijfsvoering, werkgelegenheid en arbeidvoorwaarden en daarover ook met de directie de discussie aangaan.

Dat willen we in goed overleg met de medezeggenschap op de rails zetten.

Klankbordgroep AEGON Spaarbeleg
Op maandag 25 oktober aanstaande houden de gezamenlijke vakbonden daartoe een bijeenkomst met onze Klankbordgroep AEGON Spaarbeleg (vh Klankbordgroep ARD) waarin zijn opgenomen vertegenwoordigers van alle bedrijfsleden- resp. kadergroepen, en een aantal OR/OAC-leden van AXENT resp. AEGON Spaarbeleg.

Daar zetten we de strategische lijnen uit en daar bereiden we ook per deelonderwerp onze reacties voor. In het verlengde daarvan wordt ook de routing van het met AEGON te voeren overleg opgesteld.

Op dit moment is het overleg nog opgeschort in verband met acties van de bonden tegen de kabinetsplannen op vele punten die voor werknemers van groot belang zijn: CNV en FNV hebben ook het overleg met AEGON vooralsnog opgeschort, De Unie heeft dat weliswaar niet gedaan maar zag geen nut in een overleg waarvoor op dat moment onvoldoende draagvlak bij de 2 andere bonden bestond. Onderling is echter afgesproken dat het overleg over de ontwikkelingen binnen AEGON Spaarbeleg nu zo snel mogelijk van de grond wordt getild, maandag a.s. plannen we het overlegspoor in overleg met uw directie in.

Ledenvergaderingen
In de bijeenkomst van de Klankbordgroep willen we ook data bepalen voor ledenvergaderingen waar eenieder zijn/ haar visie op de ontwikkelingen kan geven en kan reageren op de plannen van de directie.

Uiteraard hoeft u niet tot die bijeenkomsten te wachten om uw mening te geven, u kunt ook nu al rechtstreeks reageren door bijvoorbeeld een mailtje te sturen naar uw bond en/ of uw OR-vertegenwoordigers. We zullen ongetwijfeld niet in staat zijn om op elk afzonderlijk bericht persoonlijk in te gaan, maar u draagt op die manier wel eraan bij dat uw vertegenwoordigers ook rechtstreeks uit het veld gevoed worden, ook vormt het een goede aanloop naar onze leden/ personeelsbijeenkomsten. Dan kunnen we immers gericht ingaan op wat bij u leeft.

Steun de CNV Dienstenbond
De CNV Dienstenbond gaat voor u aan de slag. Met meer leden wordt onze positie nog sterker, daar hebt u allen belang bij. Een reden temeer om dit ook onder de aandacht te brengen van uw niet-georganiseerde collega's!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurders, Ahmed Kansouh, Geert-Jan Seffinga of Martijn Donker. Zij zijn bereikbaar via (023)5651052 of hilversum@cnvdibo.nl