Uitstekend derde kwartaal voor Mercury

Omzet 31% hoger, groeiende vraag naar Business Technology Optimization

Utrecht, 22 oktober 2004 - Mercury Interactive Corporation (NASDAQ: MERQ), marktleider op het gebied van business technology optimization (BTO), heeft een uitstekend derde kwartaal afgesloten. De omzet in het kwartaal, eindigend op 30 september 2004, steeg met 31% tot $165,4 miljoen ten opzichte van $126,1 miljoen een jaar eerder. De later te boeken omzet (deferred revenue) in dit kwartaal steeg met $19,3 miljoen ten opzichte van het tweede kwartaal tot $346,6 miljoen. De operationele kasstroom in het derde kwartaal kwam uit op $43,3 miljoen, ten opzichte van $22,2 miljoen een jaar eerder. In Nederland en België werden belangrijke nieuwe contracten afgesloten met onder meer de ING Groep, Rabobank, Nuon, ABZ, Belgacom en Electrabel.

GAAP Resultaten
Het netto inkomen voor het derde kwartaal 2004 kwam ( volgens GAAP) uit op $19,0 miljoen, of $0,21 per aandeel, waar het een jaar eerder voor hetzelfde kwartaal nog een netto verlies was van $6,7 miljoen, of $0,08 per aandeel.

Non-GAAP Resultaten
Het netto inkomen voor het derde kwartaal 2004 kwam op non-GAAP basis uit op $24,4 miljoen, of $0,27 per aandeel, waar het een jaar eerder nog een netto inkomen was van $21,3 miljoen, of $0,23 per aandeel. De non-GAAP resultaten, zijn exclusief diverse bijzondere baten en lasten.

Op 1 juli 2004, heeft Mercury de eerder aangekondigde acquisitie van Appilog afgerond tegen $51,5 miljoen in cash, plus de waarde van Appilog's uitstaande opties. De overname resulteerde in eenmalige lasten voor lopende R&D ( $0,9 miljoen) en afschrijving van goodwill ter waarde van $0,5 miljoen.

"Wij zijn uiterst tevreden met onze sterke resultaten dit kwartaal", aldus Amnon Landan, CEO van Mercury. "Mercury bevindt zich in een grote en groeiende markt. Klanten verhogen hun investeringen in business technology optimzation - het optimaal inrichten van de IT met het oog op het effectiever ondersteunen van de business - en wij zijn als geen ander in staat hen daarbij van dienst te zijn."

Voor meer informatie en het gehele persbericht, zie: http://www.mercury.com/us/company/pr/press-releases/102004q3.html

Over Mercury
Mercury Interactive Corporation (NASDAQ: MERQ), een belangrijkste leveranciers op het gebied van Business Technology Optimization (BTO), heeft als doel klanten te ondersteunen om de bedrijfswaarde van informatietechnologie te optimaliseren. Mercury is opgericht in 1989, opereert wereldwijd en is één van de snelst groeiende ondernemingen op het gebied van enterprise software. Mercury biedt software en services om prioriteiten, mensen en IT-processen aan te sturen, om applicaties te leveren en te beheren en de IT-strategie en -uitvoering te integreren. Klanten in de hele wereld vertrouwen op de producten en diensten van Mercury om de kwaliteit en performance van applicaties te verbeteren en de IT-kosten, risico's en compliance te managen. BTO-producten worden aangevuld met technologieën en diensten van global business partners. Meer informatie over Mercury is te vinden op www.mercury.com