3 e persbericht van donderdag 21 oktober 2004

Eindhoven 22-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving

Donderdagmiddag rond 15.40 uur is op de Kronehoefstraat een vrouw van achttien uit Eindhoven beroofd van vijftig euro. De vrouw had zojuist het geld gepind bij een betaalautomaat in die straat. Ze liep met het bedrag in haar hand naar haar auto. Daar stonden twee mannen. De twee sloegen de vrouw meteen in haar gezicht en duwden haar tegen haar auto. De vrouw liet haar geld vallen. Het geld werd door de twee daders opgepakt waarna ze er vandoor gingen. De daders zijn mannen van rond de twintig jaar oud, beiden hebben een normaal postuur, hadden zwart kort haar, droegen een spijkerbroek en een zwart jack. Een van de daders was ongeveer 1.75 meter groot terwijl de andere man 1.80 tot
1.85 meter groot was.

Geldrop: Man en vrouw gewond bij kettingbotsing

Een man van 21 en een vrouw van 49 beiden uit Mierlo, zijn gewond geraakt bij een kettingbotsing op het Bogardeind. Een 28-jarige man uit Sint Oedenrode had te laat in de gaten dat de voor hem rijdende auto, bestuurd door de 49-jarige Mierlose, stopte. Hij reed bij de auto van de vrouw achterop. Vervolgens botsten nog drie autos achterop elkaar door de klap van de aanrijding. De vrouw is met nek- en rugletsel en de man is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen, een man uit Heeze, een man uit Meijel en een man uit Weert, raakten niet gewond.

Helmond: Verkeerscontrole

Donderdagmiddag heeft de politie in Helmond op de Deltaweg een verkeerscontrole gehouden. Er zijn negen bromfietsers op de bon gezet. De politie maakte bekeuringen voor bromfietsers niet verzekerd waren (3), bromfietsers die geen helm droegen(2), bromfietsers zonder bromfietscertificaat(2) en bromfietsers die op het fietspad reden(2).

Someren: Dodelijk verkeersongeval

Een meisje van zestien uit Asten is donderdag rond 18.00 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising Provincialeweg en de Vaarselstraat. Het meisje was met de bromfiets en kwam uit de Vaarselstraat. Ze reed rechts voorbij een auto die voor de kruising gestopt was en wilde de kruising oversteken om via het tegenoverliggende fietspad naar Asten te rijden. Het andere ( rechter) fietspad was namelijk tijdelijk opengebroken. Uit de richting van Heeze kwam een bestelauto bestuurd door een 26-jarige man uit s Hertogenbosch. De auto schepte het meisje op de kruising. Ze overleed ter plaatse. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht.

Best: Snelheidscontroles

De politie heeft donderdag twee snelheidscontroles gehouden. De eerste controle werd tussen 14.45 en 16.45 uur op de Prins Bernhardlaan gehouden. Er zijn 16 bestuurders bekeurd. De snelste reed 65 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. De tweede controle werd tussen 18.00 en 20.00 uur gehouden op de Eindhovenseweg Zuid. Daar gingen 17 bestuurders op de bon. De snelste reed 97 km/u terwijl ter plaatse 80 km/u het maximum is.