Lekstroom 10.55 uur

Utrecht 22-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Controle op sluiproute

VIANEN - Dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 oktober 2004 werd op de Don Velascodreef gecontroleerd op sluipverkeer. Het is niet toegestaan op deze weg te rijden tussen 07.00 en 09.00 uur. Diverse automobilisten lapten deze regel aan hun laars en reden toch deze weg op om een deel van de file op de Rijksweg A2 te vermijden. Dinsdag kregen elf bestuurders een bon, woensdag zes en donderdag twaalf. De 29 automobilisten kregen een bekeuring van 45.

De controle zal steekproefsgewijs worden herhaald.

Diefstal uit auto

VIANEN Maandagmiddag 18 oktober tussen 16.45 en 17.00 uur werd op het Zwanengat ingebroken in een personenauto.

De politie zoekt getuigen van deze inbraak. Zij kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar de politie in Vianen.

Getuigen gezocht van bedreiging

VIANEN Op de Ursulinenhof werd maandagmiddag omstreeks 16.35 uur een man uit Vianen bedreigd door twee andere mannen. De bedreigde man was in het gezelschap van zijn partner en hun zoontje. Voor de ingang van een supermarkt aldaar, kwamen twee mannen op hem af die hem bedreigden met woorden en een mes. Daarna liep het tweetal weg.

Er waren op dat moment diverse mensen in de omgeving die vermoedelijk een en ander hebben zien gebeuren. De politie in Vianen vraagt hen te reageren op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Getuigen gezocht van beroving

IJSSELSTEIN Donderdag 21 oktober werd een 69-jarige IJsselsteinse op de Panoven beroofd van haar fietstas. Dit gebeurde rond 13.45 uur. De vrouw fietste daar en werd beroofd door een scooterrijder en diens bijrijder. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving.

Het signalement is:

* Twee mannen met een leeftijd van maximaal 20 jaar, getinte huidskleur, met donkere kleding en zwarte integraalhelm zonder vizier of met open vizier.

* Zwart/blauwe scooter, merk Aprilia, type Racing

De politie verzoekt getuigen hiervan, of mensen die meer weten over deze twee mannen, contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gestolen scooter bij controle boven water

IJSSELSTEIN Bij een scootercontrole op donderdagmiddag op de Podiumweg heeft de politie rond 16.00 uur een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Hij is te jong om scooter te rijden en had zijn scooter opgevoerd. De scooter bleek bovendien op 7 oktober gestolen te zijn. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De scooter is in beslag genomen. In totaal zijn bij de controle, die ook op de Tinnegieterstede plaatsvond, 50 bekeuringen uitgedeeld aan de 54 gecontroleerde voertuigen. De meeste boetes (28) waren voor het opvoeren van de scooter.

Dronken achter het stuur

IJSSELSTEIN Tijdens een alcoholcontrole op de provinciale weg N210, die de politie in de nacht van donderdag op vrijdag hield, heeft de politie een 56-jarige IJsselsteiner aangehouden. De man wilde niet meewerken aan de alcoholcontrole, waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 395 ug/l. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Verkeerscontrole

HOUTEN Bij een verkeerscontrole op de Staart en de Rondweg op donderdagmiddag tussen 13.45 en 17.00 uur heeft de politie 43 bekeuringen uitgedeeld. Hiervan waren 39 voor overschrijding van de maximumsnelheid, drie voor niet-handsfree mobiel bellen in de auto en één voor het niet dragen van de gordel.

Dronken automobilist

NIEUWEGEIN Vrijdagochtend rond 02.15 uur heeft de politie 34-jarige automobilist uit Werkendam aangehouden op de Voorstede. De man rook naar alcohol en moest blazen. Hij moest vervolgens mee naar het politiebureau, waar hij 435 ug/l blies. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.