Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht 22-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Herseninfarct oorzaak auto-ongeluk

(Zie nieuwsberichten district Binnensticht d.d. 15-10-04: Auto tegen muur)

ZEIST Op zaterdag 16 oktober is een automobilist overleden die op donderdag 14 oktober was betrokken bij een ongeval. De man bleek tijdens het rijden een herseninfarct te hebben gehad.

Op donderdag 14 oktober rond 21.15 uur botste de 51-jarige man uit Austerlitz op de Krakelingweg tegen een muur bij de ingang van een campingterrein. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, bleek de man niet in staat te zijn de agenten te woord te staan en hij was onvast ter been. Daarop werd de man meegenomen naar het politiebureau.

De gealarmeerde arts besloot per direct een ambulance te laten komen. De man werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. Daar bleek dat hij een herseninfarct had gehad en hij werd in het ziekenhuis opgenomen. Op zaterdag overleed hij als gevolg van het infarct.

De politie gaat er vanuit dat de man ten tijde van het ongeval niet onder invloed van alcohol verkeerde, maar ten gevolge van de onwelwording tegen de muur is gereden.

Auto te water

BUNNIK Op donderdag 21 oktober belandde een automobilist in een sloot.

Rond 07.30 uur reed een 25-jarige automobilist uit Veenendaal over de Parallelweg, komende uit de richting van de Achterdijk. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en belandde met zijn auto in een sloot. Hij kon op eigen kracht uit de auto komen en liep geen letsel op. De auto is door een takelbedrijf uit de sloot gehaald.

Straatroven

ZEIST Op donderdag 21 oktober werd een vrouw van haar tas beroofd. Even later werd gepoogd een andere vrouw ook van haar tas te beroven. De politie hield twee verdachten aan.

Rond 15.15 uur liep een 64-jarige vrouw uit Zeist op de Prins Mauritslaan. Zij zag dat twee jongens in haar richting fietsten. Eén van de jongens rukte de tas van de vrouw uit haar hand en beide jongens gingen er op de fiets vandoor. In de tas zaten persoonlijke bescheiden en een portemonnee met een klein geldbedrag.

Rond 15.25 uur liep een 76-jarige vrouw uit Zeist met een rollator over de Oranje Nassaulaan. Plotseling kwamen twee jongens naast haar fietsen. Eén van hen gaf de vrouw een duw, terwijl de ander haar tas pakte. Doordat de vrouw het hengsel stevig om haar arm had gewikkeld, lukte het hem niet de tas los te rukken. De jongens gingen er vervolgens vandoor. De vrouw liep letsel aan haar arm op.

Door de politie werd naar aanleiding van beide berovingen een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werden op de Prinses Margrietlaan twee verdachten aangehouden die aan het signalement voldeden. Het tweetal, een jongen van 17 jaar en een jongeman van 19 jaar, beiden uit Zeist, werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietser gewond

BILTHOVEN In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 oktober raakte een bromfietser gewond bij een ongeval. Een automobilist bleek teveel te hebben gedronken.

Rond 00.20 uur reed een 46-jarige automobilist uit Utrecht over de Berlagelaan, komende uit de richting van de Leijenseweg. Op de kruising met de Bongerdlaan sloeg hij links af, maar liet daarbij een hem tegemoetkomende 18-jarige bromfietser uit Bilthoven niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser is met een hoofdwond en rugklachten per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 300 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Zwaar onder invloed

DEN DOLDER Op donderdag 21 oktober bleek een vrouw bij een aanrijding zwaar onder invloed van alcohol te verkeren.

Rond 13.45 uur reed een 40-jarige automobilist uit Terschuur over de Dolderseweg, komende uit de richting van de Eekhoornlaan en gaande in de richting van de Paltzerweg. Op de kruising met de Baarnseweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 20-jarige automobiliste uit Bilthoven. Niemand raakte gewond.

De Bilthovense bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 700 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Echtpaar aangereden

BILTHOVEN Op donderdag 21 oktober werd een echtpaar op de fiets aangereden door een bestelauto.

Rond 14.25 uur reden een 58 jarige vrouw en haar 60-jarige man uit Haaksbergen beiden op een fiets over de Kees Boekelaan. Op de kruising met de Jan Provostlaan verleende een 39-jarige automobilist uit Houten geen voorrang aan hen. Beide fietsers werden geraakt en kwamen ten val. De Haaksberger liep geen letsel op, maar zijn vrouw werd met letsel aan haar hoofd en bovenlichaam per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.