Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht 22-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Botsing met portier

RENSWOUDE Op donderdag 21 oktober raakte een meisje gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.10 uur fietste een 15-jarige meisje uit Renswoude over de Barneveldsestraat. Net op het moment dat het meisje een geparkeerde auto passeerde, deed een automobilist uit Nijkerk (leeftijd onbekend) het portier van de auto open. Het meisje fietste tegen het portier op en kwam ten val.

Het slachtoffer klaagde over veel pijn in haar hoofd en werd door bewoners van een woning aan de Barneveldsestraat opgevangen in afwachting van een ambulance.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op donderdag 21 oktober van 13.30 uur tot 16.45 uur een verkeerscontrole op de Rondweg West gehouden. Daarbij werden dertig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor niet dragen van de autogordel, niet kunnen tonen van het rijbewijs, uitstekende lading, verlopen APK, lekke uitlaat en niet juist vastgemaakte losbreekreminrichting van een aanhangwagen.

Onder invloed

AMERONGEN In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 02.00 uur werd een automobilist op de Kersweg aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.