Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 22-10-2004

Politie beboet verkeerszondaars

BEILEN - ASSEN - De politie heeft donderdagmiddag bij controle in Assen en Beilen 14 automobilisten opgeschreven voor diverse overtredingen van de verkeersregels. Meest opvallende overtreding was het vervoeren van een kind in de kofferbak van de auto. Verder ging het om zaken als het niet dragen van de autogordel, het rijden door rood, en het mobiel bellen tijdens het rijden, met de telefoon in de hand.

Politie neemt vuurwerk in beslag

DROUWEN - De politie heeft donderdagnacht een 18 jarige inwoner van Groningen geverbaliseerd voor het in bezit hebben van een hoeveelheid vuurwerk. De man deed vrijwillig afstand van zijn 68 Thumping Thunders, 92 strijkers en 13 zogenaamde Widow Makers. De politie was in Gasselternijveen bezig met een verkeerscontrole toen hun aandacht werd getrokken door een aantal luide knallen uit de richting Borger. Uiteindelijk kwamen ze terecht in een stuk bos bij Drouwen. Daar was de Groninger bezig met het afsteken van vuurwerk. Naast het vuurwerk dat hij bij zich had trof de politie in een caravan op een camping in de buurt de rest aan.

Dronken automobilist veroorzaakt ongeluk

ERM - Een 33 jarige automobilist uit Erm heeft donderdagnacht op de Oosterlangen een verkeersongeval veroorzaakt. De man botste met zijn auto frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 22 jarige vrouw uit Groningen. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de man uit Erm met bijna twee promille alcohol achter het stuur had gezeten. Hoewel beide auto's geheel vernield raakten kwamen de inzitten er zonder noemenswaardige verwondingen van af.

Vechtersbazen melden zich bij politie

EMMEN - Twee broers van 25 3n 26 jaar hebben zich donderdagavond laat bij de politie gemeld wegens hun aandeel in een vechtpartij, eerder die avond, in de Hoofdstraat in Emmen. Beiden zij aangehouden en ingesloten. Rond acht uur kreeg de politie een melding dat er in de Hoofdstraat een vechtpartij was waarbij iemand met een pistool zou lopen. Toen de politie arriveerde waren de betrokkenen verdwenen. Onderzoek naar het bezit van een vuurwapen heeft tot nu toe niets opgeleverd.