Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - Leusdenaar gewond bij frontale aanrijding
Publicatiedatum: 22-10-2004

Bij een verkeersongeval tussen drie auto's op de Van Middachtenstraat in Nijkerk is donderdagmiddag een 54-jarige automobilist uit Leusden gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even na drie uur, toen een 55-jarige Nijkerker een bestelauto wilde inhalen. Bij deze inhaalmanoeuvre merkte de Nijkerker dat er te weinig ruimte was om weer in te voegen. Daarbij raakte hij de bestelauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Veenendaal. Als gevolg daarvan verloor de Nijkerker de macht over het stuur en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Daar kwam hij frontaal in botsing met een tegenligger, de 54-jarige Leusdenaar. Deze liep door het ongeval onder meer nekletsel op. Het slachtoffer is overgebracht naar het Meander-ziekenhuis in Amersfoort. De overige betrokkenen waren bij het ongeval met de schrik vrijgekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - bromfietser zonder licht aangereden en gewond
Publicatiedatum: 22-10-2004

Het vermoedelijk zonder licht rijden op een bromfiets is een 20-jarige Edenaar donderdagavond in zijn woonplaats noodlottig geworden. De Edenaar werd op de kruising van de Stationsweg en de Beukenlaan aangereden door een automobilist en raakte gewond. Het ongeval gebeurde omstreeks zeven uur, toen de Edenaar vanaf de Stationsweg de kruising met de Beukenlaan opreed. De automobilist, een 52-jarige plaatsgenoot, wilde vanaf de Beukenlaan de kruising op rijden en merkte naar eigen zeggen de bromfietser te laat op omdat hij geen verlichting zou hebben gevoerd. Bij de daaropvolgende aanrijding kwam de bromfietser te vallen en botste vervolgens tegen een stilstaande auto. De bromfietser liep als gevolg van de aanrijding onbekende verwondingen op. De politie maakt tegen beide bestuurders proces-verbaal op: de bromfietser wegens het vermoeden van het rijden zonder licht; de automobilist wegens het niet verlenen van voorrang. De bromfiets van de Edenaar zal aan een technisch onderzoek worden onderworpen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - Nijkerker gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 22-10-2004

Een 32-jarige automobilist uit Nijkerk is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoefslag in zijn woonplaats. De man zou even voor negen uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur zijn verloren. Daardoor botste hij tegen een hekwerk van een tuin om vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand te komen. De Nijkerker liep als gevolg daarvan nekletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte rondom beschadigd. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - vluchtende drankrijder raakt rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 22-10-2004

De politie in Voorthuizen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs afgenomen van een 31-jarige automobilist uit die plaats. De man was met teveel drank op achter het stuur gekropen en sloeg op de vlucht toen politieagenten hem wilden controleren. De Voorthuizenaar werd rond kwart voor twee door surveillerende agenten gesignaleerd op de Hoofdstraat. Bij het zien van de politieauto ging hij er met hoge snelheid vandoor. Daarmee trok hij de aandacht van de agenten, die een achtervolging inzetten. Op de Gerard Doustraat staakte de Voorthuizenaar zijn rit en werd door de agenten aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van ruim vier maal zoveel als is toegestaan. Tegen de Voorthuizenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles: met 128 km/u over de Rijksweg
Publicatiedatum: 22-10-2004

De radar van het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag bij een snelheidscontrole op de Rijksweg in Ederveen een bestuurder onderschept die met 128 km/u voorbij scheurde. De maximumsnelheid op die weg is 80 km/u. Bij de controle werden tussen half vier 's middags en negen uur 's avonds 106 hardrijders geflitst. In dat tijdsbestek waren er ruim 3500 voertuigen de controle gepasseerd.
Ook in Barneveld is donderdag tussen drie en negen uur een snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde op de Scherpenzeelseweg. In totaal 108 van de ruim 3200 passanten reden te hard en kunnen een boete thuis verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u, terwijl ook daar maximaal 80 gereden mag worden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -