Gemeente Den Haag

oktober 2004
Drie partijen uitgenodigd voor gesprek over Nieuw Festival (15 oktober)

De Haagse wethouder financiën en cultuur mw. drs Else L.van Dijk-Staats heeft drie partijen uitgenodigd voor een gesprek over een mogelijk nieuw festival in Den Haag vanaf 2006. In juni van dit jaar vroeg het college van B&W professionele producenten en organisatoren om met ideeën te komen voor een nieuw festival vanaf 2006.
In totaal zijn er 59 plannen bij de gemeente binnengekomen. Het college is verheugd over de vele reacties en de grote mate van creativiteit die in stad aanwezig is.
De drie partijen die, na een zorgvuldige selectie, zijn uitgenodigd hebben de volgende plannen ingediend:

* Verhalen van de ZEE van Reier Pos en John Reinders. Het betreft een theaterplan dat Den Haag met het strand en de zee verbindt.
* The Hague International Music Festival van Michael Varekamp, Ben van Dungen en Eelco van Velzen. Het gaat hierbij om een nieuw muziekfestival rond het Spuiplein.

* Art, Music & Technology van Olof van Winden en Errol Vaes. Een festival dat combinaties zoekt tussen muziek, beeldende kunst, dans en theater.

Geen van de drie geselecteerde plannen is gereed voor uitvoering. Het gaat bij de komende gesprekken vooral over de verdere uitwerking van de plannen.