Gemeente Den Haag

oktober 2004
Sint Hubertuspark: beheervisie 2004 in inspraak (22 oktober)

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de concept beheervisie Sint Hubertuspark in de inspraak te brengen. De visie is tot stand gekomen na intensief overleg met omwonenden en belangenorganisaties. Van 21 oktober tot en met 1 december 2004 ligt de concept beheervisie Sint Hubertuspark voor inspraak ter inzage in het gemeentelijk ContactCentrum (atrium Stadhuis) en in het stadsdeelkantoor Scheveningen. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden reageren. Meer informatie is ook te vinden op de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/hubertuspark.

Toekomstbeeld Sint Hubertuspark
De beheervisie geeft het gewenste toekomstbeeld voor het Sint Hubertuspark. Duurzame instandhouding van landschappelijke kwaliteiten en recreatief gebruik staan voorop. De natuurwaarden worden beschermd en de variatie in begroeiingstypen gehandhaafd. Het boskarakter blijft behouden. Onderdeel van de beheervisie is de herinrichting van de plek die de komende jaren gebruikt zal worden voor de bouw van de Hubertustunnel. Verder zijn er voorstellen opgenomen voor het herstel van de trap naar de Bloedberg, aanpassingen van de recreatieve voorzieningen en het uitbreiden van een aantal open zandterreinen.

Uitvoering
De gemeente Den Haag wil burgers actief bij de uitvoering van de beheervisie Sint Hubertuspark betrekken. Daarom wordt een beheerplatform ingesteld. Het platform heeft tot taak de voorgenomen maatregelen te toetsen aan de beheervisie.