Politie Amsterdam-Amstelland

Huiselijk geweldpleger gepakt dankzij getuigen
22-10-2004. Donderdagochtend werd in de wijk Overtoomseveld een 36-jarige man gearresteerd op verdenking van mishandeling van en poging tot doodslag op zijn partner. Getuigen zagen en hoorden de vrouw om hulp roepen en alarmeerden direct de politie. Agenten waren snel ter plaatse en arresteerden de geweldpleger. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Man met wapen ontdekt dankzij Catch Ken

22-10-2004. Donderdagavond werd bij een verkeerscontrole een 32-jarige bestuurder gearresteerd die een vuurwapen bij zich droeg. Toen zijn dure bolide de Catch Ken passeerde, gaf die aan dat deze wagen het controleren waard was.
Tijdens de controle bleek de auto gepantserd te zijn en de bestuurder een geladen vuurwapen bij zich te hebben. De man werd ingerekend en zijn voertuig werd in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachte zal vrijdag voor de officier van justitie worden geleid. De Catch Ken is een apparaat dat kentekens "leest" en vergelijkt met een database. In deze database staan bijvoorbeeld notoire verkeerszondaars, onverzekerde en gestolen auto's en ABC'er (Amsterdamse Beroeps Criminelen).
Hennepplantages ontmanteld
22-10-2004. Donderdagochtend werden in de Simonskerkebuurt en de F. Scholtenbuurt twee hennepplantages ontdekt en ontmanteld. Bij de eerste plantage werden 129 planten aangetroffen. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme melding via meldlijn M. De bewoner, een 33-jarige Amsterdammer, werd gearresteerd en verhoord.

Bij de tweede hennepplantage bleken de planten reeds geoogst. De professionele installatie werd ontmanteld, in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd.
Man lichtgewond bij schietpartij Tooropstraat
22-10-2004. Donderdagavond raakte een 20-jarige Amsterdammer lichtgewond bij een schietpartij in de Jan Tooropstraat. In het ziekenhuis bleek hij een schotwond in de schouder te hebben. Hij werd een nacht ter observatie opgenomen en mag vandaag naar huis. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.
Een aangehouden mogelijke verdachte bleek niets met de zaak te maken te hebben. Het motief voor de schietpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.