Politie Flevoland

Automobilist gewond na ongeval A6

Emmeloord 22-10-2004 - Een 46-jarige automobilist uit Vlissingen is vrijdagochtend rond kwart over acht gewond geraakt op de A6 toen hij tegen een vrachtwagen botste en tot stilstand kwam tegen de vangrail in de middenberm. De man werd met onbekend letsel overgebracht naat het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

Het ongeval werd veroorzaakt door een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 36-jarige man uit Olst. De aanhanger van die vrachtauto verloor tussen Lelystad en de afslag Emmeloord Nagele ter hoogte van de Zuidwesterringweg door nog onbekende oorzaak twee wielen. Achteropkomend verkeer probeerde de banden te ontwijken, maar dat lukte de man uit Vlissingen niet. Hij botste eerst tegen de vrachtwagencombinatie, waarna hij naar het midden van de weg schoot en uiteindelijk tegen de vangrail tot stilstand kwam.

De hulpverleningsdiensten waren ter plaatse en hebben de man behandeld. Hij werd overgebracht naar het Lelystadse ziekenhuis. Zijn letsel is niet bekend. De politie zorgde daarna voor de doorstroom van het verkeer, dat nauwelijks hinder ondervond van het ongeval. De vrachtwagen is onder politiebegeleiding naar een dichtsbijzijnd industrieterrein gereden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak.