Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 oktober 2004


Doetinchem - scooterrijder slaat automobilist


De politie stelt een onderzoek in naar een incident waarbij een scooterrijder een automobilist heeft mishandeld. Deze laatste deed aangifte van het volgende: Donderdag (21/10) omstreeks 18.45 uur raakte op de Bevrijdingsstraat een 23 jarige Doetinchemmer met zijn auto per ongeluk een stuk op het fietspad. Hij zag dat er naast hem een scooter reed en stuurde bij om de scooter er langs te laten. De scooter ging voorbij de auto en remde plotseling af. De Doetinchemmer kon niet op tijd remmen en botste tegen de scooter, waardoor de bestuurder ten val kwam. De scooterrijder sloeg hierop zonder enige aanleiding de Doetinchemmer met de helm in het gezicht. Hierna ontstond tussen de automobilist en de scooterrijder een worsteling, waarbij de scooterrijder zich los wist te rukken en er als een haas vandoor in de richting van het zwembad.
Signalement van de scooterrijder: zuid-europees type, van ongeveer 20 jaar oud, tenger postuur. Hij reed op een rood/zwarte scooter en had een zwarte helm.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Parkeercontroleur krijgt kopstoot


De politie heeft donderdagmiddag (21/10) een 51 jarige Deldenaar aangehouden voor mishandeling van een parkeercontroleeur. De Deldenaar had een parkeercontroleur die hem net bekeurd had een kopstoot gegeven. De 51 jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf hij toe een kopstoot gegeven de hebben. In overleg met justitie zal de strafmaat bepaald worden.


Winterswijk - Diefstal uit auto


In de nacht van woensdag op donderdag (21/10) werd ingebroken in een auto dat geparkeerd stond aan de Houtladingstraat. Er werd een ruit vernield. Weggenomen werden 3 paar werkschoenen.


Wehl - Automobilist raakt gewond


Bij een ongeval op de kruising Weemstraat / Broekhuizerstraat raakte in de nacht van donderdag op vrijdag (22/10) rond 04.30 uur een 23 jarige inwoner uit Wehl gewond. Het slachtoffer kon geen duidelijkheid geven war hij vandaan was gekomen en er werden ook geen sporen aangetroffen die de politie konden helpen. Vermoedelijk reed hij over de Broekhuizerstraat vanaf Doetinchem. Door onbekende oorzaak is hij van de weg geraakt en kwam tot stilstand in de berm. De 23 jarige werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Halle - In woningen ingebroken


In de nacht van woensdag op donderdag (21/10) werd in een woning aan de Westerhofskamp en een woning aan de Dorpsstraat ingebroken. Van beide woningen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden onder anderen geld, horloges, mobiele telefoons en een digitale camera. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen bellen naar 0900 884.


Neede - Boom waait om


Een 35 jarige automobilist uit Eibergen kreeg donderdagmorgen rond 07.15 uur een boom op de auto. De vrouw reed over de Diepenheimseweg richting Neede. Door de storm was de boom geknapt en viel om, net op het moment dat de vrouw er langs reed. De auto raakte beschadigd. De vrouw kwam met de schrik vrij.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --