Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 oktober 2004


KLARENBEEK - Automobilist botst tegen vallende boom


Een 25-jarige automobilist botste in de nacht van woensdag op donderdag (21/10) op de Elsbosweg tegen een boom, niet door onvoorzichtig rijgedrag maar doordat de boom op de weg viel. De man reed in de richting van Apeldoorn toen rond 06.30 uur, vermoedelijk door de sterke wind, een boom op de weg viel. De Apeldoorner kon de boom niet meer ontwijken en botste er tegenaan. Zijn auto liep schade op en de brandweer haalde de boom van de weg.


APELDOORN - Inbraak in kermisattracties


Onbekenden hebben donderdag (21/10) inbraken gepleegd in diverse kermisattracties op het Marktplein. Zo was de cabine van de botsauto's opengebroken en er waren onder meer een koffer met minidiscs en geld verdwenen. Ook andere attracties waren met een steekvoorwerp opengebroken. Bovendien zag een getuige dat een man een elektriciteits-kabel doorsneed. De getuige meldde dit aan de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Winkeldieven gepakt


De politie heeft donderdagmiddag (21/10) op de Gildenlaan twee winkeldieven (29 en 41 jaar) uit Frankrijk aangehouden. Zij hadden in een winkel op de De Eglantier twee flessen parfum gestolen en waren weggelopen. De politie hield hen rond 14.50 uur aan. Onderzoek wees uit dat zij bovendien een gestolen bril uit een andere zaak bij zich hadden. De politie nam de verdachten mee naar het bureau en droeg hen na verhoor over aan de vreemdelingenpolitie.


APELDOORN - Winkeldievegge steelt sterke drank


De politie heeft donderdagavond (21/10) in een supermarkt aan de Asselsestraat een 44-jarige Apeldoornse winkeldievegge aangehouden. De vrouw had rond 18.30 uur vier flessen drank gestolen. Zij had bovendien nog honderd dagen hechtenis te goed. De politie gaf de Apeldoornse een proces-verbaal en voor de hechtenis werd zij ingesloten.


APELDOORN - politie onderzoekt vechtpartij


De politie onderzoekt een vechtpartij, die afgelopen nacht plaats vond in een horecazaak aan de Nieuwstraat. Een 35-jarige Apeldoorner had zich omstreeks 02.15 uur volgens de eigenaar misdragen in diens zaak. De 28-jarige eigenaar verzocht de Apeldoorner de zaak te verlaten. Deze deelde vervolgens een kopstoot uit. Uit woede deed de eigenaar hetzelfde. Hierop ontstond een schermutseling en volgens enkele getuigen sloegen en schopten meerdere personeelsleden de Apeldoorner die onder meer een snee in zijn neus opliep. Ambulancepersoneel behandelde. De Apeldoorner is vervolgens weggegaan en beide partijen overwegen aangifte te doen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --