Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 oktober 2004

Bromfietser gewond

Vrouw wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht nadat zij tegen een verkeerspaal was gereden

Goor

Een 50-jarige vrouw uit Markelo reed donderdag 21 oktober rond 13.00 uur op de Kerkstraat in Goor. Bij de kruising met de Diepenheimseweg schrok de vrouw van een auto die van rechts kwam. Zij gaf gas, reed tegen een verkeerspaal aan en kwam ten val. Zij liep hierbij letsel aan haar schouder op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-130502)

Aanrijding met letsel

Bij kop-staart aanrijding tussen twee personenauto's raakt een van de inzittenden gewond

Oldenzaal

Donderdag 21 oktober reed een 31-jarige automobilist uit De Lutte omstreeks 13.30 uur op de Hengelosestraat in Oldenzaal in de richting van het centrum. Hij zag te laat dat een auto voor hem was gestopt met het gevolg dat hij er achterop reed. Deze auto werd bestuurd door een 44-jarige Oldenzaler. Beide bestuurders bleven ongedeerd maar een 44-jarige vrouw uit Oldenzaal, die bij de 44-jarige man in de auto zat, liep hoofd-, nek- en rugklachten op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-130540)

Alcoholcontrole

89 bestuurders gecontroleerd op gebruik van alcohol

Hengelo

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 oktober werd tussen 23.30 en 02.30 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Kuipersdijk in Hengelo. In totaal moesten 89 bestuurders een blaastest ondergaan. Zes van hen werden aangehouden nadat de blaastest uitwees dat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Slechts een van hen, een 23-jarige man uit Hengelo, bleek een te hoog promillage te hebben (0,9 promille). Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere vijf zaten onder de grens van 0,6 promille. Een van hen bleek echter geen rijbewijs te hebben en in een auto te rijden die niet verzekerd en niet APK-gekeurd was. Hij werd hiervoor bekeurd. (bps: 04-130861)

Autokraker aangehouden

Verdachte aangehouden na inbraak in auto

Borne

De politie hield donderdagmorgen 21 oktober een 28-jarige man uit Enschede in een woning in Enschede aan op verdenking van een auto-inbraak, die plaatsvond op zondagavond 17 oktober in de Deldenerstraat in Borne. Een getuige had die avond gezien dat de man in de auto inbrak. Door de eigenaar van de auto, een 21-jarige vrouw uit Borne, werd aangifte gedaan. Het portier van de auto was geforceerd en uit de auto was een autoradio/cd-speler weggenomen. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de 28-jarige verdachte. De 28-jarige man heeft inmiddels de inbraak bekend. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-128813)

Verdachten aangehouden

Twee verdachten aangehouden voor diefstal roestvrijstalen onderdelen uit een leegstaand bedrijfspand

Borne

Donderdagmiddag 21 oktober werd gemeld dat mannen bezig waren met het slopen en mogelijk wegnemen van onderdelen uit een leegstaand bedrijfspand aan de Bornerbroeksestraat in Borne. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen buiten het pand een auto aan met daarachter een lege aanhangwagen. Een roldeur bleek geforceerd en in het pand troffen zij twee mannen met gereedschap in hun handen. Beide verdachten, mannen uit Enschede van resp. 28 en 30 jaar, werden aangehouden. Door de eigenaar van het pand, een woningstichting in Borne, werd inmiddels aangifte gedaan. Hierbij werd aangegeven dat onbekenden woensdagavond 20 oktober ook al in het pand waren geweest en onderdelen hadden gesloopt. Uit het pand worden diverse roestvrijstalen onderdelen van trappen vermist. De twee aangehouden verdachten hebben inmiddels bekend onderdelen van een RVS-trap te hebben gedemonteerd maar ontkenden reeds goederen te hebben weggenomen. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-130545)

Aanhouding na bedreiging

Verdachte aangehouden na bedreiging van een medewerker van een horecagelegenheid

Hengelo

Vrijdag 22 oktober werd omstreeks 01.40 uur melding gedaan van problemen voor een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar zij door personeelsleden van de horecagelegenheid werden aangesproken. Zij vertelden eerder die avond twee mannen de toegang te hebben geweigerd omdat zij in verband met eerdere problemen een mondeling toegangsverbod hadden en bovendien de nodige alcohol hadden genuttigd. Hierop waren beide mannen vertrokken. Toen een van hen later terugkwam en wederom de toegang werd geweigerd, bedreigde hij een portier verbaal met de dood. De verdachte, een 32-jarige man uit Enschede, was nog in de buurt aanwezig en werd door de agenten aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-130856)

Verlichtingscontrole

37 fietsers bekeurd omdat zij de verlichting van hun fiets niet in orde hadden

Hengelo

In de omgeving van de Spoorstraat in Hengelo werd donderdagavond 21 oktober van 19.30 tot 21.30 uur een controle gehouden op de verlichting van fietsen. 37 fietsers werden bekeurd wegens defecte fietsverlichting. (04-130800)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --