Politie Zuid-Holland-Zuid

041022 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

22-10-2004 - Persberichten District I

ZEVEN AANHOUDINGEN
DORDRECHT De politie heeft in een onderzoek naar een mishandeling inmiddels zeven verdachten aangehouden. De mishandeling gebeurde op zaterdagavond 9 oktober 2004 rond 20.00 uur in het winkelcentrum aan het P.A. de Kokplein in Dordrecht. In het centrum was een groep jongeren terwijl dat niet mocht. Een beveiliger vertelde de jongeren weg te gaan. Ze negeerden dat en er ontstond een woordenwisseling. Een omstander schoot de bewaker te hulp. Hierna begon er een schermutseling. De beveiliger kreeg klappen en schoppen en de omstander ook. Deze liep diverse kneuzingen op. Verder sneuvelde er buiten een deurruit. De politie stelde direct een onderzoek in waarbij de aanhoudingen de afgelopen week volgden. De aangehouden verdachten zijn jongens in de leeftijd tussen de 16 en 19 jaar en komen uit Dordrecht. Ze maken deel uit van een hanggroep die vaak op de Halleyweg komt. Van de zeven verdachten zitten er nog zes vast. De zevende verdachte krijgt wel strafvervolging.

MISHANDELING: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT De politie zoekt getuigen van een mishandeling. Het gaat dan om de inzittenden van een taxibusje dat vlak in de buurt op de Talmaweg stond. De mishandeling gebeurde op 19 oktober 2004 rond 15.40 uur op de Abraham Kuyperweg in Dordrecht. Een 69-jarige automobilist uit Dordrecht moest stoppen voor een onbekende fietser die een geel werkjack droeg. De 69-jarige claxonneerde nog. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de fietser zijn tweewieler tegen de auto van de 69-jarige gooide. Ook gaf hij de automobilist een klap op zijn oog. In de buurt stond dus het taxibusje. Deze of andere getuigen kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

GEREEDSCHAP
DORDRECHT Inbrekers hebben een partij gereedschap gestolen uit twee containers. De containers staan op een terrein aan de Willem de Zwijgerlaan in Dordrecht. Men ontdekte de diefstal op donderdag 21 oktober 2004. De verdachten verbraken de sloten.

PAN
ZWIJNDRECHT- Een vergeten pan op het gasstel heeft politie en brandweer doen uitrukken naar de Celebeslaan. Dit gebeurde op donderdagmiddag, 21 oktober 2004, omstreeks 12.45 uur. Er kwam rook uit de woning. Politieagenten sloegen een ruit in en gingen naar binnen. Bleek dat er een pan op het vuur stond en de gehele woning onder de rook stond. Er waren geen personen in de woning aanwezig. Toen politieagenten de ramen openden om te luchten, kwamen de bewoners thuis van het boodschappen doen. De brandweer hoefde niet in actie te komen.

STOFZUIGER
DORDRECHT Agenten hebben een 50-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een getuige zag op donderdagmiddag 21 oktober 2004 dat iemand een stofzuiger stal uit een auto die stond op het Oranjepark in Dordrecht. De agenten zagen kort hierna de verdachte op de Burgemeester de Raadtsingel. Op het bureau verklaarde de 50-jarige dat hij de stofzuiger van een ander had gekocht.

JONGEN AANGEREDEN
HENDRIK IDO AMBACHT- Een 11 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht is aangereden door een personenauto. De jongen is met een onder- en bovenbeen breuk per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op donderdagmiddag, 21 oktober 2004, omstreeks 17.10 uur, in de Dorpsstraat. De jongen rende plotseling de rijbaan op. Een personenauto kon hem niet meer ontwijken. De bestuurster, een 37 jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht, stuurde nog naar links en remde krachtig, maar kreeg de jongen op de voorkant van haar auto.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 34 jarige man uit Dordrecht is aangehouden na huiselijk geweld. Dit gebeurde op donderdagavond, 21 oktober 2004, in een woning aan de Helmerstraat. De verdachte mishandelde zijn 31 jarige ex-vrouw. De vrouw werd in haar gezicht geslagen en aan haar haren getrokken. Zij raakte daarbij gewond. De verdachte was niet meer in de woning aanwezig toe politieagenten in de woning kwamen. Hij melde zich vrijwillig aan het politiebureau waar hij werd aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

BEDREIGING
DORDRECHT- Twee mannen van 20 en 31 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op donderdagavond, 21 oktober 2004, omstreeks 20.00 uur, op het Bagijnhof. De twee mannen reden beiden op een bromfiets en maakten diverse overtredingen. Toen agenten de twee stop hielden begonnen de mannen de politieagenten te bedreigen en wilden ze wel vechten met de politieagenten. Zover kwam het niet, want met wat assistentie werd het tweetal overgebracht naar het politiebureau. De 31 jarige man bleek ook te veel alcohol te hebben gedronken. Hij blies tijdens een blaastest ruim boven de streep. Ook stond hij nog gesignaleerd voor een aantal feiten. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De 20 jarige man werd na verhoor met 6 bekeuringen voor diverse overtredingen heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op donderdagavond, 21 oktober 2004, omstreeks 23.45 uur, is op de Noordendijk een 21 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een fiets. Hij viel de politieagenten op omdat hij zonder licht reed. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

BRAND IN WONING
ZWIJNDRECHT- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 02.00 uur, brak brand uit in een woning aan de W.Snelliusweg. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen stonden de bewoners reeds buiten. Ze waren wakker geworden van de rook. Het bleek dat de kleine brand was ontstaan nabij een bankstel. De brandweer had de brand snel geblust. De gehele benedenverdieping liep rook- en brandschade op. De bewoners hebben de rest van de nacht bij buren doorgebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend. De stichting Salvage van de verzekeringsmaatschappijen verleende bijstand aan de bewoners. Er raakte niemand gewond.

BRAND
DORDRECHT- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 03.50 uur, brak brand uit bij een garage van een woning aan de Eastonstraat. De bewoner werd wakker gemaakt door een buurvrouw. Bleek dat er brand in een vuilnisbak met inhoud welke tegen de garagedeur was gezet. De garagedeur brandde al. De bewoner bluste de brand met een tuinslang. Dankzij het alerte optreden van betrokken brandde de garage niet af en bleef het bij schade aan vuilnisbak en deur. De brand is vermoedelijk aangestoken.