1e persbericht van vrijdag 22 oktober 2004

Eindhoven 22-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte fietsendiefstal aangehouden

Een man van 28 jaar uit Den Bosch is donderdag rond 17.30 uur aangehouden op het 18 Septemberplein. Hij zou kort daarvoor een fiets hebben weggehaald vanaf het Stationsplein. Een getuige had dat gezien en had de politie gewaarschuwd. Toen agenten de man uit Den Bosch wilden aanhouden, schold deze hen uit. Ook verzette hij zich tegen de arrestatie. Na een korte schermutseling werd hij aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Politie zoekt getuigen van vernielingen

In de Helmondse wijk Brouwhuis zijn donderdagavond tussen de dertig en veertig autos ondergespoten met paarse verf. Het gaat om autos die geparkeerd stonden aan de oostkant van Brouwhuis, onder meer in de omgeving van de Hertelaan, de Kariboelaan, de Rivierensingel en de Maaslaan. Er zijn geen teksten of tekens op de autos gespoten, maar er is willekeurig over de autos heen gespoten. Uit het politieonderzoek blijkt dat de daders de vernielingen vóór donderdagavond 22.30 uur hebben gepleegd. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Helmond-Oost via telefoonnummer 0900-8844.

Waalre: Inbraak in bedrijf

Bij een bedrijf aan de Frederik Hendrikstraat is vrijdagochtend rond
1.30 uur ingebroken. Daarbij is een flatscreen weggehaald. Een ruit van de buitendeur is vernield.

Waalre: Flatscreens weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Laan van Diepenvoorde is een aantal flatscreens weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 4.15 uur. Een ruit aan de rechterkant van het gebouw is ingeslagen.

Son: Kinderkleding gestolen

Vrijdagochtend rond 1.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Ekkersrijt 4100. Daarbij is een hoeveelheid kinderkleding weggehaald. Een rolluik van het magazijngedeelte van het pand is opengebroken.

Knegsel: Bestelauto gestolen

Vanaf de Eikenbocht is in de nacht van donderdag op vrijdag een bestelauto gestolen. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy (77-VS-JK).