Politie Zuid-Holland-Zuid

041022 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

22-10-2004 - Persberichten district II

GEVALLEN
NIEUWLAND Een 39-jarige vrouw uit Arkel is van haar fiets gevallen. Dat gebeurde op donderdagmorgen, 21 oktober 2004, omstreeks 11.05 uur, op de Achterdijk in Nieuwland. Ze fietste naast de weg in een greppel omdat er een vrachtwagen over de dijk reed. Waarschijnlijk met een gebroken been vervoerde de ambulance haar naar een ziekenhuis

CONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 18 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 3 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid en 15 keer voor het niet dragen van de autogordel. Ze hielden de controle op donderdagmiddag, 21 oktober 2004, op de Deltalaan en de Thorbeckelaan. In totaal werden ongeveer 340 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 60 km/uur.

HOORNAAR- Tijdens een verlichtingscontrole op diverse plaatsen in Hoornaar hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder licht reden. Ze hielden de controle op donderavond, 21 oktober 2004.

ROADBLOCK
GORINCHEM- Een 59 jarige vrouw is gevallen toen een roadblock omhoog kwam. Dit gebeurde op donderdagavond, 21 oktober 2004, omstreeks 20.35 uur, op de Langendijk. Nadat een auto was gepasseerd en de roadblocken omhoog kwamen stapte de vrouw er bovenop. Zij kwam op haar gezicht terecht en liep een dikke lip op. Ook brak er een tand van haar gebit af.

INBRAAK WONING
BRANDWIJK- Op donderdagavond, 21 oktober 2004, is ingebroken in een woning aan de Gijbelandsedijk. Nadat men op het platte dak klom, werd een slaapkamerraam geforceerd. Deze slaapkamer werd vervolgens doorzocht. Gestolen zijn diverse sieraden en buitenlands geld. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 00.30 uur, is op de Rivierdijk een 19 jarige man uit Raamsdonksveer door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

LEERDAM- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 00.50 uur, is op de Tiendweg een 34 jarige man uit Leerdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

GORINCHEM- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 00.55 uur, is op het Paardenwater een 35 jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

KEDICHEM- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 02.15 uur, is op de Kerkstraat een 21 jarige man uit Kedichem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man raakte met zijn personenauto betrokken bij een verkeersongeval. Hij zwaaide naar bekenden en verloor de macht over het stuur. Hij boste tegen twee geparkeerde personenautos. Het bleef bij materiële schade. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GORINCHEM- Op vrijdagochtend, 22 oktober 2004, omstreeks 03.35 uur, is op Buiten de Waterpoort een 42 jarige man uit Tiel door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.