Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 22 oktober 2004

Ross Systems introduceert nieuwe generatie van iRenaissance

ERP-systeem biedt nog meer branchespecifieke functionaliteit

Ross Systems, leverancier van ERP-, CRM- en SCM-oplossingen voor fabrikanten van voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische en natuurlijke producten, heeft onlangs de nieuwste generatie van zijn ERP-suite iRenaissance gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens Ross World 2004, de jaarlijkse User Conference, die onlangs in Florida werd gehouden. De nieuwste versie van iRenaissance biedt gebruikers nog meer branchespecifieke functionaliteit, een betere ondersteuning van de productie- en logistieke processen, een betere integratie van systemen voor elektronische gegevensverwerking en meer gebruiksgemak.

Vooral in de levensmiddelenindustrie, in de chemie en de farmacie worden steeds hogere eisen gesteld aan de productkwaliteit en de productveiligheid. Fabrikanten moeten daarom in staat zijn nauwkeurig inzicht te geven in de herkomst van grondstoffen, de bewerkingen die de producten in de fabriek hebben ondergaan en de logistieke bewegingen. Voor producenten in deze branches is een betrouwbaar registratiesysteem daarom van groot belang. iRenaissance van Ross Systems bood fabrikanten al uitgebreide informatie over productieprocessen, operators, receptuur, kwaliteitscontrole, afwijkingen van standaardspecificaties, voorraadbeheer, opbrengst en financiële zaken. In de vernieuwde versie is de informatievoorziening nog verder uitgebreid, waardoor fabrikanten toegang hebben tot informatie over elk onderdeel van het bedrijfsproces. Die informatie kan bovendien in elke gewenste vorm en op elk gewenst tijdstip geraadpleegd worden.

De nieuwe generatie van iRenaissance is uitgebreid met nog meer branchespecifieke functionaliteit; bijvoorbeeld voor een verbeterde elektronische registratie van batches, traceerbaarheid van lotnummers en faciliteiten om het prijzen en de promotie van artikelen te ondersteunen. Deze functionaliteiten zijn met name ontwikkeld om beter te kunnen samenwerken met andere partijen in de keten en afnemers sneller en van meer informatie te kunnen voorzien. Ook de informatie-uitwisseling en de integratie met andere systemen zijn verbeterd. Dankzij het Internet Application Framework en het gebruik van webservices kan informatie met betrekking tot (interne) logistiek en voorraadbeheer sneller uitgewisseld en beter toegankelijk gemaakt worden. Bovendien kunnen gebruikers van iRenaissance de input van barcoding- en RFID-systemen sneller verwerken en zo logistieke processen -zelfs tot op de winkelvloer- stroomlijnen. Tenslotte is de gebruiksvriendelijkheid van iRenaissance flink verbeterd. In de nieuwe generatie van iRenaissance kan onder meer de menustructuur aangepast worden aan de wensen van de gebruiker en zijn ook beheer en onderhoud van het systeem vereenvoudigd.

"Om de productie en levering van hoogwaardige producten zoals bijvoorbeeld levensmiddelen, chemische producten en medicijnen te kunnen garanderen, moeten fabrikanten in staat zijn de productieprocessen en -middelen, maar ook de informatie daarover heel efficiënt te beheren. Zowel in het eigen bedrijf als door de hele keten heen. Daarbij moeten ze voldoen aan steeds strengere kwaliteitseisen en wetgeving", constateert Dick de Haan, algemeen directeur van Ross Systems Benelux. "De meeste generieke ERP-systemen voldoen simpelweg niet aan de behoefte van fabrikanten, die producten maken op basis van recepten en formules. iRenaissance is wel specifiek voor deze bedrijven ontwikkeld. Recente marktonderzoeken geven aan dat de voorkeur van de industrie steeds meer uitgaat naar verticale oplossingen, die specifieke functionaliteiten voor bepaalde branches bieden. Die zijn beter toegesneden op de werkprocessen in de procesindustrie, waardoor de kosten voor implementatie en gebruik sterk gereduceerd en het systeem veel sneller rendabel gemaakt kan worden. Wij zijn helemaal gefocust op de wensen en behoeften van onze klanten. De nieuwe generatie van iRenaissance is dan ook gebaseerd op de feedback die we van onze gebruikers gekregen hebben. Ook houden we rekening met de belangrijkste prestatie-indicatoren van deze branches. We verzamelen die feedback tijdens onze jaarlijkse user conference, online forums en bijeenkomsten van special interest groups voor producten en branches. Daar kunnen gebruikers met elkaar van gedachten wisselen over de toekomst van het pakket en een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van iRenaissance."


---

Noot voor de pers: meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rossinc.com. Voor vragen over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., een onderdeel van chinadotcom corporation (NASDAQ: CHINA) brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, farmacie, voedingsmiddelenindustrie en bij producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan duizend grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 30 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support van iRenaissance.