Politie Limburg-Zuid

Datum ( vrijdag 22 oktober 2004

Berg en Terblijt; poging tot ontvoering

Vandaag 22 oktober 2004 krijgen alle kinderen van de basisscholen van Berg en Terblijt, Vilt en Sibbe een brief mee naar huis, bestemd voor hun ouders. Daarin worden ze geïnformeerd over twee "bijna ontvoeringen" die onlangs in Berg en Terblijt hebben plaatsgevonden. In de brief worden de ouders geïnformeerd over de maatregelen die de scholen en de politie samen hebben genomen om de mogelijke dader op te sporen. Bovendien worden de ouders opgeroepen extra alert te zijn op hun kroost en ongewone voorvallen direct te melden aan de politie.

Op donderdag 7 oktober 2004 fietste een 8-jarig jongetje over de Geulhemmerweg in Berg en Terblijt. Daar trok een man de jongen van zijn fiets en probeerde hem mee te nemen naar een gereedstaande auto. De jongen wist zich los te rukken en vluchtte naar huis. De ouders namen meteen contact op met de politie, die een uitgebreid onderzoek startte.

Op woensdag 20 oktober 2004 liep een 7-jarig jongetje van de speeltuin aan de Gondulphusstraat in zijn woonplaats naar zijn fiets. Vanuit de struiken greep een man de jongen vast en vroeg of hij zin had met hem mee te gaan om naar zijn hond te kijken. Ook dit jongetje wist zich los te rukken en vluchtte naar zijn ouders, die ook aangifte deden bij de politie.

Beide jongens gaven een duidelijk signalement van de dader. De politie heeft het sterke vermoeden dat het in beide gevallen om dezelfde dader gaat. De man is ongeveer 30 jaar oud en tussen de 1.75 - 1.80 groot met een normaal postuur. Het gaat om een blanke man met kortgeknipt bruin haar en een ongeschoren gelaat. HIj sprak de jongens aan met een onmiskenbaar Maastrichts dialect.

De politie heeft inmiddels een rechercheteam op de zaak gezet. Personen die informatie kunnen geven worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie van Valkenburg via het nummer: 0900-8844.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --