Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


22 oktober 2004


Onderwerp: man verdacht van oplichting


Een 48-jarige Warnsvelder, die lange tijd een zwervend bestaan heeft geleid heeft zich deze week bij de politie Zutphen gemeld. De man wordt ervan verdacht op grote schaal oplichtingen te hebben gepleegd. Hij had het voorzien op dure terreinwagens en heeft tijdens zijn zwervend bestaan vele hoteliers benadeeld.


Vanaf maart dit jaar leidde de Warnsvelder een zwervend bestaan en met enige regelmaat kreeg de politie in de IJsselstreek telefoontjes van collega's uit den lande, dat de man garagebedrijven en hoteliers, pension- en een enkele campinghouder had benadeeld.


De man wordt ervan verdacht in maart van dit jaar bij een garagebedrijf in Zutphen een dure auto te hebben meegenomen voor een proefrit. Hij kwam niet meer terug en gebruikte de auto eerst voor zijn omzwervingen in de Achterhoek, waar ook ondernemers benadeeld werden.


Na verloop van tijd is hij naar het noorden van het land vertrokken en heeft onder meer in Friesland bij diverse hotels overnacht zonder de rekening te betalen. Ook liet hij zijn in Zutphen verduisterde auto bij een garagebedrijf achter voor een luxer model. Dit heeft hij vaker gedaan en ook getracht. Sommige pogingen om een auto "om te ruilen" mislukten omdat de verkoper meereed met de aspirant koper.


Naast zijn verblijf in Friesland heeft hij ook op een camping op Terschelling verbleven, waarvan de rekening niet werd betaald.


De verdachte stond gesignaleerd, maar kon door zijn zwervend bestaan niet geloka-
liseerd worden. De politie vermoedt dat hij voor een aanzienlijk bedrag mensen benadeeld heeft. Toen hij zich bij de politie Zutphen meldde bleek hij een verduisterde terreinwagen met een waarde van 60.000 euro bij zich te hebben. Hij is in verzekering gesteld en blijft voorlopig ingesloten.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde

---- --