PENTASCOPE

Vijfde Pentascope Implementatieprijs

Tijdens het implementatiecongres van 13 oktober jl. is voor de vijfde keer de Pentascope Implementatieprijs uitgereikt. Deze prijs is in 2000 door Pentascope ingesteld om het belang van een goede en blijvende implementatie van veranderingen te benadrukken.

Een twaalftal projecten hadden zich dit jaar kandidaat gesteld voor de prijs. Na een voorselectie zijn er een viertal genomineerd een voorgedragen aan een jury bestaande uit :

- Prof. Dr. Jaap J. Boonstra; professor aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, vakgroep Organisation Studies en tevens rector van de SIOO-opleiding

- Drs. Jos J. Steeman, thans directeur bij Shell Europe, en reeds jarenlang lid van het Klantenforum van Pentascope 10)- Drs Theo P.S. Dijt, mede-oprichter van Pentascope, en thans als webmaker binnen Pentascope eindverantwoordelijk voor het Pentascope Web en de ontwikkeling van Nieuwe Dienstverlening en New Business

Dit jaar is de prijs gewonnen door GGZ Friesland te Leeuwarden. Zij kregen de prijs voor de Implementatie van het INK-besturingsmodel 'It Sil Heve' (we zullen het voor elkaar krijgen).
Het betreft een traject ter verbetering van de besturing van de GGZ en de daaruit voortvloeiende implementatie van het INK-besturingsmodel. De prijs bestaat uit een kunstwerk (een schilderij deze keer) en een geldprijs van euro 2.500 te besteden aan een door de winnaar te bepalen goed doel.

In het juryrapport staat het volgende:
Het project bij GGZ Friesland is een implementatietraject met een duidelijk probleem, een duidelijk doel, en een professionele aanpak.
De complexiteit in de omgeving is in de aanpak gereduceerd en het resultaat is zichtbaar.
Er is op een goede manier gebruik gemaakt van een in de omgeving passende projectsturing en communicatie, en er voor gekozen om de implementatie zo snel als mogelijk via de lijn vorm te geven. Vanuit het perspectief van implementeren en resultaat gericht verbeteren verdient dit project het daarom om de implementatieprijs 2004 te ontvangen

Het project IT SIL HEVE verdient de prijs in het bijzonder wegens de volgende punten:

- Uitstekend Projectplan met heldere doelstellingen en resultaten.
- Hoog commitment vanuit Raad van Bestuur en lagen eronder.
- Apart communicatieplan. Helder uitingen in boekjes en posters.
- Opleiding op kennis en houding door middel van workshops
- Formele overdracht aan de lijn

- Communicatie wordt gezien als DE Succesfactor van dit project.

Wilt u meer weten over de Pentascope Implementatieprijs of wilt u in 2005 meedingen naar de prijs neem dan contact op met Dave Idema, idema@pentascope.nl

Pentascope is een gespecialiseerd bureau op het gebied van de implementatie van veranderingen en beschikt over jarenlange gespecialiseerde ervaring op dit terrein. De kennis gedreven netwerkorganisatie is in 1990 opgericht en heeft circa 250 mensen in dienst.

22 okt 04 13:27