Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Atos Origin verkoopt Australische activiteiten aan Fujitsu

Parijs, 22 oktober 2004 - Atos Origin, de toonaangevende internationale IT-dienstverlener, heeft vandaag aangekondigd dat zij haar Australische dochterbedrijf - nu nog volledig in handen van Atos Origin - verkoopt aan Fujitsu Australia. Met het oog op de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening hebben beide partijen in een overeenkomst vastgelegd dat Fujitsu operationele ondersteuning blijft bieden aan internationale klanten van Atos Origin in Australië.

Atos Origin leverde ruim tien jaar diensten op het gebied van systeemintegratie en managed services aan klanten in Australië en Nieuw Zeeland. Het bedrijf, dat is voortgekomen uit de IT-activiteiten van Philips Electronics, boekt een jaarlijkse omzet van ongeveer twintig miljoen euro. Er zijn circa honderdveertig personen werkzaam. Als uitvloeisel van haar strategische beleid heeft Atos Origin vastgesteld dat een meer efficiënte dienstverlening mogelijk is door een krachtenbundeling met een sterke lokale leverancier in Australië. De overeenkomst tussen Atos Origin en Fujitsu voorziet in een voortzetting van bestaande en lopende projecten bij grote internationale klanten door Fujitsu Australië

Jean-Pierre Deruddere, Managing Director van Atos Origin Australië, treedt aan bij Fujitsu als Executive General Manager Enterprise Solutions. In deze hoedanigheid rapporteert hij aan Rod Vawdrey, CEO van Fujitsu Australië. "Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die de nieuwe organisatie te bieden heeft aan de medewerkers van Atos Origin en om nog boeiendere end-to-end oplossingen te leveren. De bedrijfscultuur van Fujitsu en Atos Origin vult elkaar uitstekend aan, wat bijdraagt aan een soepele overgang voor het personeel en een perfecte service aan klanten."

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.
- EINDE PERSBERICHT -
Noot aan de redactie (