Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voordelen 'In Control Statement' groter dan nadelen bureaucratie

Breukelen, 22 oktober 2004 - Alle sprekers waren het erover eens: risico management levert geld op, mits goed geïmplementeerd. Veel bedrijven worstelen met verplichtingen van Sarbanes-Oxley en Tabaksblat. De codes spreken allemaal over een systeem van interne controle en risicobeheersing, maar wat levert dit op voor een onderneming? Welnu, processen lopen beter, kosten zijn lager en risico's zijn beheerst.

"Proces- en risicobeheersing noodzaak voor overleven"

Meer dan vijftig bedrijven waren tijdens de Trust Day 2004 van BWise allen benieuwd naar de ervaring van VNU, Connexxion en Océ. Frank Janssen, Financieel Directeur van Connexxion, stelde: "Proces- en risicobeheersing waren voor ons een absolute noodzaak voor overleving. De meeste bedrijven worden door de vernieuwde wetgeving er nu pas mee geconfronteerd, voor ons was het door de marktwerking al verplichte kost." Wiel Dings, Senior Area Controller van Océ, concludeerde op zijn beurt dat de operationele processen sterk zijn verbeterd en de eerste voordelen zich bij Océ hebben voorgedaan in de logistiek. Sytske Breedveld, Projectmanager Preventure bij VNU, vertelde over de wijze waarop zij het implementatietraject hebben aangepakt: "Onze Board heeft gekozen voor een bredere aanpak dan de wettelijke noodzaak, juist om er performance- en controlevoordelen uit te halen."

"Risico is geen vies woord"

Rob Pieterse, lid van de commissie Tabaksblat en tot voor kort voorzitter van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer, vertelde over de rol van wet- en regelgeving en de eerste indrukken die hij heeft gekregen na (bijna) een jaar Tabaksblat. Verder ging Pieterse in op de grotere bewustwording van bedrijfsrisico's. In de woorden van Pieterse: "Het doel is niet risico's te vermijden, maar er verantwoord mee om te gaan".

Over BWise

BWise is een innovatief Nederlands softwarebedrijf met vijftig medewerkers gevestigd in Den Bosch. Aandeelhouders zijn ABN Amro, Holland Venture, Capgemini en Stirr it up. TPG, VNU, Océ, Connexxion en onder andere Crucell zijn ondernemingen die met succes oplossingen van BWise toepassen om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van Basel II, IFRS, Tabkabsblat en Sarbanes-Oxley. Meer informatie is te vinden op www.bwise.nl

Meer informatie voor de redactie:

BWise

Annemarie Mikkers, Marketing en Communicatie specialist

telefoon +31 (0)73 646 4911

e-mail: annemarie.mikkers@bwise.nl