Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - mishandeling na verkeersruzie:man aangehouden
Publicatiedatum: 22-10-2004

Een 38-jarige man uit Zevenaar is donderdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een uit de hand gelopen verkeersruzie. De Zevenaarder wordt ervan verdacht een 48-jarige automobilist uit Babberich te hebben mishandeld. Beide betrokkenen kregen het op de Edisonstraat met elkaar aan de stok over een verkeerssituatie. De ruzie zou uiteindelijk zijn ontaard in een handgemeen, waarbij de Zevenaar de Babberichse automobilist enkele malen zou hebben geslagen. Nadat de politie was gewaarschuwd bleek de Zevenaarder alweer te zijn vertrokken. Hij meldde zich later vrijwillig in het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Volgens de lezing van de Zevenaarder zou de Babberichse automobilist hem hebben uitgescholden. Bovendien zou hij het eerst hebben geslagen. Justitie moet zich verder beraden over het lot van de Zevenaarder. De man is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - Arnhemse vrouwen opgepakt na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 22-10-2004

De politie in Didam heeft donderdagmiddag twee Arnhemse vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dat zou gebeurd zijn bij een zaak aan de Oranjestraat. Beide vrouwen, 26 en 28 jaar, werden door winkelpersoneel betrapt toen ze goederen in hun tas stopten. Vervolgens zouden ze zonder betalen naar buiten zijn gegaan. Eenmaal buiten werd de beide dames door het winkelpersoneel aangesproken. De buit, computerspelletjes ter waarde bijna 80 euro, werd aangetroffen en teruggegeven. Vervolgens wisten de vrouwen er in hun auto vandoor te gaan. Gewaarschuwde agenten troffen de vrouwen rijdend aan op de Tatelaarweg, waar ze vervolgens werden aangehouden. De vrouwen bekenden en zijn na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - hennepkwekerijtje ontmanteld

Publicatiedatum: 22-10-2004

De politie in Bemmel heeft donderdagochtend in een woning aan 't Erf een kleine hennepkwekerij ontmanteld. Politieagenten vergezelden een deurwaarder, die in de woning moest zijn terwijl de bewoner afwezig was. Daarbij stuitten de agenten op een kwekerij met 34 planten en de nodige attributen. De goederen werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Zevenaar - snelheidscontroles in Rivierenland
Publicatiedatum: 22-10-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag snelheidscontroles gehouden in de plaatsen Duiven, Zevenaar, Didam, Babberich en Elst. Al deze plaatsen maken onderdeel uit van het politiedistrict Rivierenland. Hieronder een overzicht met de resultaten:

- Op de Visserlaan in Duiven werd gecontroleerd van kwart voor tien tot twaalf uur. Van de ruim 600 passanten reden er 75 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. De meeste overtreders (45 stuks) zaten in de categorie overschrijdingen van tot en met 10 km/u.

- Tussen kwart voor acht en half tien werd op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven gecontroleerd. Daar liepen zes hardrijders tegen de lamp op een totaal aantal van 409 passanten.
- In Zevenaar werd gecontroleerd op het Noordeinde. Dat gebeurde tussen half één en twee uur. Van de ruim 540 gecontroleerde bestuurders reden er 61 te hard. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 92 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Ook hier zaten de meeste overtreders in de categorie snelheidsoverschrijdingen tot 10 km/u (30 stuks). 25 bestuurders reden tussen de 10 tot 20 km/u te hard.

- Op de Wilhelminastraat in Didam werden bij de controle twaalf hardrijders geflitst. Daar passeerden tussen half vier en vier uur 400 voertuigen de radar. Hier werd een hoogst gemeten snelheid geregistreerd van 79 km/u waar 50 de limiet is.
- In de avonduren tussen kwart over zeven en kwart over negen werd een snelheidscontrole gehouden op de Dorpstraat in Babberich. Van de 450 gecontroleerde bestuurders reden er 52 te hard.
- In Elst werd tussen half vier en half vijf gecontroleerd op de 1e Weteringsewal en de Rijksweg Noord. Op de 1e Weteringsewal werden vier hardrijders geflitst op een aantal van 270 passanten. Op de Rijksweg Noord bedroeg het aantal snelheidsovertreders 2 op een aantal van 240 passanten.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden