Politie Zeeland


Z-10053-2004 Automobilist negeert stopteken

Afgelopen nacht heeft de politie een 36-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen achtervolgd nadat de man een stopteken had genegeerd.
Agenten wilden de automobilist rond 03.30 uur controleren op de Binnenvaartweg in Terneuzen. De man negeerde echter het stopteken en reed met hoge snelheid weg in de richting van de Braakmanweg.
Collega-agenten, die inmiddels waren gewaarschuwd, hadden op de Braakmanweg/N61 hun auto dwars op de weg gezet om de automobilist te laten stoppen. Deze reed vervolgens langs de politie-auto waarbij twee agenten nog net op tijd opzij konden springen. De 36-jarige automobilist werd uiteindelijk in Kaprijke door Belgische collega's aangehouden.

W-10054-2004 Bromfietser onderuit
Een 21-jarige Rotterdammer is vrijdag rond 04.00 uur, onder invloed van alcohol, op de Koudekerkseweg te Vlissingen met zijn brommer onderuit gegaan.
De man is vermoedelijk ten val gekomen nadat hij met zijn achterwiel tegen een blokmarkering was gereden, als gevolg hiervan brak het achterwiel geheel af. Uit een afgenomen blaastest bleek dat de man ruim 2 maal teveel alcohol had gedronken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

W-10055-2004 Aanhouding in Veere
Op de Veerseweg in Veere is vrijdag rond 01.00 uur een 37-jarige automobilist uit Vlissingen aangehouden tijdens een verkeerscontrole.
Uit navraag bleek dat de man een rijontzegging had. Verder bleek dat hij nog een straf moest uitzitten van 44 dagen. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed zou zijn van verdovende middelen werd hem verzocht mee te werken aan een urineproef die hij weigerde. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Z-10056-2004 Professionele hennepkwekerij opgerold
In een loods aan de Finlandweg in Terneuzen heeft de politie vrijdagmorgen een professionele hennepkwekerij ontmanteld van 1600 planten.
De helft van de hennepplanten was oogstrijp, de andere helft bestond uit stekjes. Alle planten en de benodigde apparatuur is in beslaggenomen. Ter plaatse werd een 19-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Dat het een professioneel opgezette hennepkwekerij gaat wil zeggen dat er om de vier weken geoogst kan worden.

O-10057-2004 Poging tot diefstal auto
Vanaf de M.H. Trompstraat in Goes is in de nacht van donderdag op vrijdag geprobeerd een auto weg te nemen.
De auto werd een drietal meters verder in de M.A. de Ruijterlaan aangetroffen met een vernielde stuurkolom.





Politie Zeeland