Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


22 oktober 2004


Vaassen - bedreiging met bijl.


De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat afgelopen nacht plaats vond en waarbij een 40-jarige man uit Vaassen een ruit met een bijl heeft ingeslagen. De bewuste man belde zelf de politie. Op vrijdag (22-10) om 03.00 uur werd de man bij het uitlaten van de hond nageroepen door een aantal buurjongens. Bij de woordenwisseling die daarna ontstond waren beide partijen verbaal actief. Toen de man ook nog een duw kreeg en er een schoppende beweging naar zijn hond werd gemaakt, werd hij zo boos dat hij thuis een grote bijl ophaalde. Hij liep met de bijl naar de woning van één van de jongens en vernielde hiermee de ruit van de voordeur. Hierbij raakte een 18-jarige bewoner gewond aan zijn oog door een rondvliegende glassplinter.
Daarna is er gegooid of geslagen met een knuppel waardoor de man gewond raakte.
De politie heeft de zaak in onderzoek.


Oene - bekeuring voor 9 bestuurders.

Het Team Verkeershandhaving heeft ivm het jaarlijkse Koefeest op donderdag (21-10), tussen 14.00-18.00 uur in en om Oene op alcohol gecontroleerd.
Er werden 300 blaastesten gedaan en alhoewel er wel wat bestuurders enige alcohol hadden geconsumeerd, was er niemand in overtreding.
Wel werden er bekeuringen uitgedeeld voor de volgende overtredingen:
- het niet kunnen tonen van een rijbewijs (2x)
- te hoge snelheid (5x)

- het niet dragen van een autogordel (5x)

- onverzekerd rijden (2x)

- geen APK (1x)

- niet handsfree bellen (1x).


Ermelo - grondwerker ernstig gewond.

Op donderdag (21-10) rond 09.40 uur raakte een grondwerker uit Garderen ernstig gewond tijdens werkzaamheden aan het fietspad van de N302. Een 35-jarige kraanmachinist uit
Hurwenen reed de kraanwagen achteruit terwijl er in de "dode hoek" twee grondwerkers bezig waren om nog snel een piketpaaltje in de grond te slaan. Hierbij werd de man uit Garderen overreden door het achterwiel van de kraanwagen. Zijn collega sloeg meteen alarm zodat het slachtoffer meteen vrij kwam te liggen. De ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse.
Nadat de man gestabiliseerd was, werd hij met zware verwondingen aan bekken en benen per traumaheli overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.
Ivm het landen en stijgen van de helikopter moest de rijbaan een half uur worden afgesloten.
De arbeidsinspectie heeft de zaak in onderzoek.


Harderwijk - inbraak bedrijf.

Op donderdag (21-10) werd er rond 21.25 uur ingebroken in een bedrijf aan de Snelliusstraat. De dader kwam binnen door het forceren van een toegangsdeur. Uit de kantoorruimte werd een tafelmodel kluis ontvreemd, inhoudende een onbekend geldbedrag en waardepapieren.


Nunspeet - vernieler ruiten aangehouden.

De politie heeft op donderdag (21-10) om 22.15 uur een 39-jarige man uit 't Harde aangehouden voor het vernielen van vier ruiten bij het Transferium aan de Plesmanstraat.
De man werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.
Ook heeft de politie de overig aanwezige jeugd nog aangesproken op hun gedrag en verantwoordelijkheid.


Nunspeet - diefstal aanhangwagen.

Op donderdag (21-10) werd er rond 17.40 uur aan de Vreeweg een aanhangwagen ontvreemd.
De wagen stond op eigen terrein in de berm te koop en was met een ketting vastgezet.
De ketting werd doorgeknipt en de splinternieuwe enkel-asser werd meegenomen. Omschrijving: afmeting 2 x 1.25 meter, gegalvaniseerd ijzerwerk, groene houden zijkanten, V-dissel, voorzien van een neuswiel en opvallend grote achterlichten.


Oosterwolde - ontsnapt damhert gevangen.

Op donderdag (21-10) werd er rond 12.45 uur een damhert aangetroffen bij de begraafplaats aan de Oostendorperstraatweg. Een dierenarts uit Nunspeet heeft met een verdovingswapen het hert verdoofd, waarna het dier kon worden teruggebracht naar de eigenaar aan de Groote Woldweg.
Ondanks de omheining wist het hert afgelopen nacht te ontsnappen. De reden van ontsnapping heeft vermoedelijk te maken met de tijd van het jaar.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --