Ingezonden persbericht


Persbericht

Oud-Beijerland, 22 oktober 2004

Verbeterde workflow en nieuwe functionaliteiten

Nieuwe release: emagiC 4.0

OUD-BEIJERLAND - Er is een nieuwe release verschenen van het Content Management Systeem (CMS) emagiC. Versie 4.0 biedt veel nieuwe functionaliteiten, zoals een image editor, en heeft een nog groter gebruiksgemak. Met dit CMS kunnen bedrijven snel en eenvoudig hun kennis en informatie beheren, terwijl de implementatie- en beheerskosten beperkt blijven. Dat meldt emagiC-distribiteur Communited te Oud-Beijerland.

De workflow is in versie 4.0 verder verbeterd. Zo kunnen redacteuren sneller zicht krijgen op veranderingen binnen de content van de website. Hiervoor kunnen zij gebruikmaken van de nieuwe functie 'show differences', die laat zien welke teksten zijn veranderd.

Ten opzichte van de vorige versie (3.2) is de goed gedocumenteerde API (Application Program Interface) verder uitgebreid. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een standaard programmeertaal kunnen eigen applicaties eenvoudig worden ontwikkeld. In combinatie met de coding templates zorgt dit voor een snelle implementatie. Koppelingen met externe systemen kunnen worden gerealiseerd op basis van bijvoorbeeld XML.

"Met emagiC kun je een website gewoon via je browser bijhouden; je hoeft hiervoor dus geen speciale programmatuur te installeren op je PC", zegt René Simons van Communited. "Zeker als een website door meerdere personen onderhouden wordt, kan dit een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Een ander voordeel van beheer via de browser is dat je vanaf elke PC die aan Internet is verbonden je website kan beheren - waar ook ter wereld. Uiteraard is het sitebeheer goed beveiligd, zodat onbevoegden geen toegang kunnen krijgen."

Het emagiC-CMS biedt een breed scala aan mogelijkheden, variërend van een wysiwyg-editor, stijlen, templates, rechten en rollen tot XML-feeds. "Alleen of in een team, in één taal of in meerdere talen, met vijftig pagina's of met tienduizend pagina's, er is altijd wel een versie van emagiC beschikbaar die op de specifieke behoeften van gebruikers aansluit", aldus René Simons.

De prijsstelling blijft ook voor het komende jaar gehandhaafd. Veel functionaliteit voor een relatief laag bedrag. Info: www.communited.nl

Noot voor de redactie (