KLM

04/044

KLM verdubbelt fd-mijlen en geldbedrag voor aircares

AMSTELVEEN, 22 oktober 2004 -KLM grijpt haar 85e verjaardag aan om het eigen vijfjarige goede-doelenprogramma AirCares extra te ondersteunen. Alle Flying Dutchman-mijlen die in de maand november door FD-leden via www.aircares.nl worden gedoneerd, worden door KLM verdubbeld.

Daarnaast verdubbelt de KLM-directie het geldbedrag dat tijdens het Open House op 9 en 10 oktober jl. voor AirCares werd opgehaald. De veiling van een groot aantal artikelen en andere acties rond de eerste lustrumviering van KLM AirCares hebben 38.000 euro opgeleverd. Door de verdubbeling komt in totaal 76.000 euro ten goede aan AirCares goede doelen.

KLM heeft tijdens het Open House voor KLM-medewerkers en hun familie en vrienden op 9 en 10 oktober jl. veel ruimte en aandacht toebedeeld aan AirCares. De organisatie benutte het interne verjaardagsfeest van KLM om het vijfjarig bestaan van AirCares onder de aandacht van de ruim 30.000 bezoekers te brengen.

Alle AirCares-organisaties presenteerden zich op een groot podium met zeer gevarieerde activiteiten aan het publiek. Om het podium heen waren voor en door alle organisaties eigen informatie- en verkoopstands ingericht, waar de bezoekers ook donateur konden worden.

In haar vijfjarig bestaan heeft KLM AirCares in totaal 20 projecten (overzicht op www.aircares.nl) op het gebied van hulpverlening aan kinderen in achterstandssituaties ondersteund. Ieder kwartaal wordt voor een structureel project van steeds wisselende organisaties gekozen. In het laatste kwartaal van 2004 is de Unicef-hulpverlening aan de slachtoffertjes van de zware aardbeving in Bam (Iran) het lopende KLM AirCares-project.

De KLM-ondersteuning bestaat uit promotie onder KLM-passagiers van de mogelijkheid om Flying Dutchman-mijlen of geld aan AirCares-projecten te doneren. Vanaf 1 november 2004 bestaat er geen ondergrens meer voor het aantal te doneren FD-mijlen.



KLM