Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Pony Vosje is overleden

SCHOONOORD - Vosje, de pony van de familie Van Bunnik in Schoonoord is overleden. Het paardje kwam in mei van dit jaar landelijk in het nieuws toen hij door podologen van Schutrups Schoenen in Exloo speciale laarzen kreeg aangemeten. De dierenarts heeft Vosje naar nu bekend is geworden op 8 oktober in laten slapen. De achttien jaar oude pony had teveel lichamelijke klachten.

Volgens Marieke van Bunnik ging Vosje de afgelopen weken lichamelijk heel erg hard achteruit. "Ze dronk en at heel veel en toch viel ze veel af. De klachten kwamen uiteindelijk toch voort uit de hoefbeenkanteling waarvoor ze de laarzen kreeg . Ze kon niet meer zonder de zware medicijnen. Ook haar nieren werden daardoor aangetast."

Van Bunnik heeft geprobeerd het leven van Vosje zolang mogelijk te rekken om te kunnen zorgen voor haar nu vijf maanden oude veulentje Vince. "Helaas kon Vosje op het laatst helemaal niet meer lopen. De kans dat ze met een hartaanval in het land zou komen te liggen was heel erg groot. Ze was helemaal op. Na haar dood heeft Vince nog dagenlang met haar hoofd naar benden gelopen op zoek naar zijn moeder."

Marieke van Bunnik zegt dat de laarzen uitstekend hebben geholpen. "Daar heeft ze nog goed op kunnen lopen. Daar hebben wij en zij veel profijt van gehad. We konden zelfs de medicijnen afbouwen toen ze de laarzen droeg. Jammer genoeg ontstond er een bijkomend probleem. Omdat het zooltje van de hoef warmte uitstraalt werd de zool van de laars heel zacht. We waren bang dat het beentje er doorheen zou gaan. Ook de hoef werd zacht. Ze heeft nog een poosje geprobeerd zonder laarzen te lopen, maar dat had ook niet gewenste effect."

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl