Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Rozendaal - Rhedenaar op heterdaad betrapt bij diefstal
Publicatiedatum: 22-10-2004

De politie heeft donderdagmiddag op de Del in Rozendaal een 28-jarige man uit Rheden op heterdaad betrapt bij een diefstal. Een getuige had gezien dat er bij een voormalige kantine van een manege een hekwerk was vernield en dat er een bromfiets was achtergelaten. Politieagenten stelden na de getuigenmelding een onderzoek in. Daarbij rees het vermoeden dat er in het gebouwtje werd ingebroken. Een agent met een diensthond sommeerde de aanwezigen naar buiten te komen. Daarop verscheen de 28-jarige Rhedenaar, die vervolgens werd aangehouden. De man verklaarde bij zijn aanhouding enkele onderdelen van het elektra en hang en sluitwerk te hebben willen meenemen voor eigen gebruik. Dat was echter zonder toestemming van de eigenaar. De buit werd in beslag genomen. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Hij had verklaard dat hij er van uit was gegaan dat het om een slooppand ging en dat het gerechtigd was de spullen mee te nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vandaal betrapt door bewakingscamera's
Publicatiedatum: 22-10-2004

De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige man uit Haarlem aangehouden wegens baldadigheid en vernieling. Dat gebeurde rond drie uur op de Pauwstraat, nadat bewakingscamera's nauwkeurig registreerden dat de Haarlemmer diverse fietsen omver trapte en tafels en stoelen van een terras rondsmeet. Kort na de melding konden agenten de Haarlemmer in de kraag vatten. De man bleek militair te zijn en is voor nader onderzoek overgedragen aan de Marechaussee.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - stuntende bromfietsers aangehouden

Publicatiedatum: 22-10-2004

Surveillerende agenten hebben donderdagavond op het Gele Rijdersplein in Arnhem twee knapen uit die stad van veertien en vijftien jaar opgepakt. De agenten zagen het duo ieder op een bromfiets zonder verlichting rijden. Daarbij werd ook alleen op het achterwiel gereden. De knapen werden tot staan gebracht en op de bon geslingerd. Bij het opgeven van de personalia ontdekten de agenten dat ze een valse naam opgaven, waarop beiden voor het vaststellen van hun identiteit werden aangehouden. Het duo bekende later een valse naam te hebben opgegeven en is na verhoor met enkele processen-verbaal vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles in Arnhem-Veluwezoom
Publicatiedatum: 22-10-2004

In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn donderdag op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in Dieren, De Steeg, en Arnhem. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- Tussen kwart over zeven en kwart voor negen 's avonds controleerde het VHT op de Burgemeester de Bruijnstraat in Dieren, binnen de bebouwde kom. Van de ruim 860 passanten reden er 97 bestuurders harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

- In De Steeg werd gecontroleerd op de Hoofdstraat. Dat gebeurde tussen kwart voor drie 's middags en zes uur 's avonds. Onder ruim 350 passanten waren zes snelheidsovertreders. Van dat aantal werden zes bestuurders bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Daarnaast werden er 20 bekeuringen uitgedeeld aan bromfietsers die op een opgevoerde brommer bleken te rijden.

- Op de Middachtensingel, binnen de bebouwde kom van Arnhem, werd tussen half vijf en zeven uur 's avonds een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 117 bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die te hard reden. Ruim 700 voertuigen waren de radar in dat tijdsbestek gepasseerd. Het hoogste aantal overtreders reed tot 20 km/u te hard. Dat waren er 104. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina"s van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard
rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede - politie waarschuwt voor nepbrief

Publicatiedatum: 22-10-2004

De politie in Ede waarschuwt voor oplichters die door middel van een vervalste brief geld proberen los te krijgen van de ontvangers. Tot dusver hebben zich twee inwoners uit de stad bij de politie gemeld. In beide gevallen ging het om een brief met het opschrift van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), waarin onder meer rekeninggegevens worden gevraagd. In de brief wordt verder een verhaal opgedist dat de ontvangers geld terug gestort krijgen naar aanleiding van een bepaalde zaak. Beide inwoners kregen tijdig argwaan en meldden zich bij de politie zonder op het voorstel in te gaan. De politie heeft de zaak in onderzoek maar beschikt op het moment nog over weinig concrete gegevens in de richting van een dader. Een vervalste brief is te herkennen aan de vele spelfouten die in de brief staan en aan het retouradres. Is het retouradres anders dan een adres in Leeuwarden, wordt geadviseerd niet op de inhoud van de brief in te gaan en zich bij de politie te melden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606