CORDAID

Datum: 22 oktober 2004

Memisa feliciteert KLM AirCares met haar vijfjarige jubileum!

In haar vijfjarig bestaan heeft KLM AirCares in totaal 20 projecten op het gebied van hulpverlening aan kinderen in achterstandssituaties ondersteund. Ieder kwartaal wordt voor een structureel project van steeds wisselende organisaties gekozen.

In het voorjaar van 2001 heeft Memisa steun ontvangen van het goede-doelenprogramma AirCares om hiermee Malaria te bestrijden in diverse Afrikaanse landen. Van deze bijdrage zijn onder andere muskietennetten gekocht en worden winkeliers, traditionele vroedvrouwen en healers getraind in malariapreventie, herkenning en behandeling.

Malaria is nog steeds een groot probleem in Afrika. Memisa streeft ernaar om deze gezondheidssituatie te verbeteren door preventieve maatregelen te nemen tegen malaria, zoals goede training, de beschikbaarheid van (preventieve) malariamedicatie op dorpsniveau en het kopen van muskietennetten . Ook zullen meer middelen in het ziekenhuis beschikbaar komen om malaria effectief te behandelen. Het resultaat van dit programma is dat mensen beter geïnformeerd zijn over de oorzaken van malaria, preventief optreden en eerder behandeld worden.