Politie Zaanstreek-waterland


ASSENDELFT
Politiebureau Assendelft vaker open
Op de bereikbaarheid van de politie te verbeteren is het bureau aan de Dorpsstraat in Assendelft vanaf 28 oktober op donderdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur geopend. Het betreft een proef van drie maanden, waarna wordt bekeken of mensen daadwerkelijk gebruik maken van de verruimde openingstijden. Het politiebureau is overdag geopend van maandag t/m vrijdag 12.00-14.00 uur.

PURMEREND, DE DRIEGANG

Vandaal laat fiets achter

De politie is op zoek naar de eigenaar van een blauwgeverfde fiets. De politie vermoedt dat deze persoon betrokken is bij de vernieling van een tweetal ramen van een wijkcentrum op De Driegang.
Dat gebeurde afgelopen woensdagavond rond 21.30 uur. Een voorbijganger zag na de vernieling twee jongens en een meisje wegrennen en ging er achteraan. Het drietal kon ontkomen maar moest de opvallende fiets tijdens de vlucht achterlaten. Gezien het uiterlijk van de fiets moeten er mensen zijn die deze herkennen of weten van wie de fiets is. Zij worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Purmer via 0900-8844.
* foto bijgesloten! *

17:11 21-OKT-04
ZAANDAM, HOOFDTOCHT/ GROTE TOCHT

Fietsers gewond

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Hoofdtocht met de Grote Tocht zijn donderdagmiddag twee fietsers gewond geraakt. Een 30-jarige automobilist uit IJmuiden reed over de Grote Tocht richting de Kleine Tocht. Bij het oversteken van de Hoofdtocht zag de man twee fietsers over het hoofd die over het naastgelegen fietspad reden. De twee Zaandammers van 17 en 23 jaar werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

17:46 21-OKT-04
PURMEREND, KROMMESTEEG

Politie zoekt daders mishandeling

De politie is op zoek naar twee lichtgetinte meisjes van rond de 15 jaar die donderdagmiddag een 52-jarige Purmerender hebben mishandeld. De meisjes stonden in de Krommesteeg te blowen en de man sprak hen daarop aan. Hij kreeg echter een grote mond terug en toen hij zich omdraaide werd hij aan zijn haar vastgepakt, geslagen en geschopt. De man liep vervolgens naar het politiebureau. De politie zocht direct de omgeving af en zag de dames over de Wilhelminalaan fietsen en een steeg inrijden. Een poging om ze vanaf de Wilhelminalaan en de Jan van Egmondstraat in te sluiten mislukte. Beide meisjes droegen hun donkere haar strak achterover in een paardenstaart. Eén droeg een bruine en de andere een zwarte jas. Mensen die iets kunnen vertellen over deze meisjes worden verzocht te bellen met politiewijkteam Purmerend-Centrum via 0900-8844.

22:10 21-OKT-04
WESTZAAN, WESTZANERWEG

Man rijdt tegen boom

Een 44-jarige Westzaner is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden. Hij liep twee gebroken armen en een beschadigde long op. Vermoedelijk raakte de man de macht over het stuur kwijt doordat hij met zijn auto deels in de berm terecht kwam. Bloedonderzoek moet uitwijzen of de man teveel gedronken had.

10:40 22-OKT-04
loc.: PURMEREND, VEENWEIDESTRAAT/ BOVENLANDSESTRAAT

Man (87) komt om bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Veenweidestraat en de Bovenlandsestraat is een 87-jarige Purmerender om het leven gekomen. Het slachtoffer reed op een snorfiets over de Bovenlandsestraat en verleende op het kruispunt geen voorrang aan een camper. De bestuurder van de camper kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man overleed ter plaatse.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-221004

10:30-12:00 20/21-OKT-04
ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT/ KONINGIN JULIANAWEG
Zeventien mensen bekeurd voor niet dragen van de gordel
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdag en donderdag een gordelcontrole in Zaandam. Op de Dr. H. Scholtenstraat werden woensdagochtend elf inzittenden bekeurd en op de Koningin Julianastraat werden donderdagochtend zes mensen bekeurd.
Tijdens de gordelcontroles werden verder nog acht hardrijder bekeurd. De snelste reed met 88 km per uur over de Julianaweg. Verder werden nog twee automobilisten bekeurd die (niet handsfree) belden tijdens het rijden.

08:30-10:15 21-OKT-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT
Autogordelcontrole
Tijdens een autogordelcontrole op de Kerkstraat in Oostzaan werden zeven boetes uitgedeeld. Drie bestuurders en één passagier werden bekeurd. De overige drie boetes waren voor het rijden met versleten banden, te hard rijden en bellen tijdens het rijden.

14:00-15:30 20-OKT-04
PURMEREND, EDISONWEG '
26 boetes tijdens gordelcontrole
Tijdens een autogordelcontrole op de Edisonweg in Purmerend werden woensdagmiddag 26 bestuurders en passagiers bekeurd. Ook werden twee automobilisten die met de telefoon in de hand reden, aan de kant gezet. De controle werd gehouden door medewerkers van het regionale verkeershandhavingsteam.

19:15-21:15 21-OKT-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Erg veel hardrijders

Op de Middenweg in de Noord-Beemster werd donderdagavond op snelheid gecontroleerd. Maar liefst een kwart van alle bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km per uur. De controle werd uitgevoerd met een onopvallende radarauto. Enkele honderden weggebruikers passeerden de controle.

20-OKT-04
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Twee bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige bestuurder uit Amsterdam. De man reed gevaarlijk hard en negeerde meerdere keren het inhaalverbod. Hij haalde andere bestuurders in door over voorsorteer- en verdrijvingsvlakken en de busbaan te rijden. De automobilist trok de aandacht van agenten die juist bezig waren met een surveillance met een onopvallende videoauto.
Tijdens dezelfde videosurveillance werd in Andijk ook een rijbewijs ingevorderd. Een 24-jarige motorrijder werd in zijn woonplaats aan de kant gezet nadat de agenten met zeer hoge snelheid door hem gepasseerd waren op de N247 in Oosthuizen. De motorrijder reed gemiddeld 130 km per uur met uitschieters van 160 km per uur.

16:00-18:00 21-OKT-04
PURMEREND, BEATRIXPLEIN

Vijftien boetes uitgedeeld tijdens bromfietscontrole

Op het Beatrixplein in Purmerend hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam donderdagmidag een bromfietscontrole gehouden in het centrum van Purmerend. Elf bromfietsers kregen een boete omdat hun voertuig bleek te zijn opgevoerd. Eén van de bromfietsen kon meer dan 75 km per uur. Verder werden nog vier boetes uitgedeeld voor het niet in orde zijn van de remmen, een gladde band, geen gele platen en het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat.

01:30/19:15-21:45 21-OKT-04
ZAANDAM, WESTZIJDE
Bestuurder met flinke slok op
In de nacht van woensdag op donderdag werd in Zaandam een 30-jarige automobilist aangehouden. De man had tweeeneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. De man kan rekenen op een boete van E 480. Tijdens de alcoholcontrole, gehouden door twee agenten van het wijkteam, werden vijftien bestuurders gecontroleerd.
Donderdagavond hield het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de Westzijde in Zaandam. In totaal werden 76 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Eén bestuurder, een 48-jarige vrouw, had gedronken en kreeg een rijverbod van een uur.

---- --