22/10 Politiebericht en Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 22-10-2004 - .

VERNIELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Kerkstraat in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 18 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van meerdere fietsen. Getuigen zagen dat hij een geparkeerde fiets oppakte, daarna op de grond smeet en op de wielen stond te springen. Daarna schopte hij tegen aan aantal in een fietsenrek geparkeerde staande fietsen. De man was te dronken om door de politie te worden verhoord en is ingesloten.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN

Drunen Donderdagmiddag heeft de politie in zijn woning in Drunen de tweede verdachte van een in de nacht van woensdag op donderdag op de Bruneilaan in Drunen gepleegde auto-inbraak aangehouden. Een 15-jarige jongen uit die plaats kon in die nacht op heterdaad worden aangehouden.

HARDDRUGSBEZIT

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de Celsiusstraat in hun woonplaats 's-Hertogenbosch twee mannen van 20 en 38 jaar oud aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Bij onderzoek bleken beide heren vijf bolletje harddrugs in hun bezit te hebben.

FLESSENTREKSTER STOND NOG GESIGNALEERD

's-Hertogenbosch - Donderdagavond is in een horecazaak aan de Krullartstraat een 31 jarige Vlijmense aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. Zij kon de rekening van ruim 30 euro niet betalen. Later bleek dat zij vanwege een veroordeling in 1997 terzake een gepleegde vernieling nog een geldboete van 176 euro moest betalen of een vervangende hechtenis van 6 dagen moest ondergaan. Zij is ingesloten.

MOTORFIETS GESTOLEN

's-Hertogenbosch - Tussen dondermorgen en vrijdagnacht is vanaf de Van Noremborghstraat een motorfiets van het merk Kawasaki, type ZXR400 en voorzien van het kenteken MD-DV-24 gestolen. De motorfiets is uitgevoerd in de kleuren wit,groen,blauw en roze.

VERDACHTE VAN AUTODIEFSTAL

Rosmalen - Op de Jan Heijmanslaan in Rosmalen is vanmorgen een 22 jarige man uit Uden aangehouden. Hij was in het bezit van een Volkswagen Caddy waarvan bij controle bekend werd dat die auto in de nacht van donderdag op vrijdag in Helmond onder bedreiging van de rechtmatige eigenaar afhandig is gemaakt. De verdachte is voor verder onderzoek ter beschikking gesteld van de politieregio Brabant Zuid-Oost.

WINKELDIEFSTALLEN

In een winkel aan Achter het Stadhuis is vrijdagmorgen een 17 jarige jongen uit Vught aangehouden. Hij word verdacht van diefstal van een herenpantalon ter waarde van 76 euro.
Ook een 43 jarige man uit Veenhuizen werd diezelfde morgen betrapt op het wegnemen van pantalon maar dan uit een winkel aan de Markt.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Sint Michielsgestel - Donderdagavond zijn twee personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Nieuwstraat met de Oude Schoolstraat.
Een 68 jarige automobiliste uit Sint Michielsgestel reed over de Oude Schoolstraat, komende uit de richting van de Heesakkerstraat. Op de kruising met de Nieuwstraat verleende zij geen vrije doorgang aan een 26 jarige automobilist uit Heesch.
Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

GESTOLEN VOERTUIGEN TERUGGEVONDEN

Vught - Aan de Ketting zijn vanmorgen twee van diefstal afkomstige auto's terug gevonden. Een auto was totaal uitgebrand. Aan de hand van het chassisnummer kon de identiteit van het voertuig worden achterhaald. Het was een Volkswagen Golf die op 11 oktober was gestolen vanaf de Diepenbrocklaan in Rosmalen.
De andere auto, een Aydi A4, was totaal gestript en bleek op 21 oktober vanaf de Pisastraat in 's-Hertogenbosch te zijn gestolen.

CONTROLES PARKEERSCHIJF

Sint Oedenrode - Bij een donderdag op de Markt, het Kerkplein en de Kapittelhof gehouden controle op de aanwezigheid van een parkeerschijf zijn 10 overtredingen vastgesteld. Tegen de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. Sinds enkele maanden is er in het centrum van Sint Oedenrode sprake van een blauwe zone. De komende tijd zullen er tijdens de reguliere surveillances vaker controles worden gehouden.

WINKELDIEFSTAL

Veghel - Dondermiddag zijn aan De Kempen drie 15 jarige jongens uit Veghel en Heeswijk Dinther aangehouden. Zij werden betrapt op diefstal van een paar schoenen uit een daar gevestigde schoenenzaak.

WINKELDIEFSTAL

Uden - Donderdagmiddag zijn in een winkel aan de Galerij twee personen betrapt op winkeldiefstal. Een wist te ontkomen maar een 18 jarige uit Mongolië afkomstige vrouw van wie de woon- en verblijfplaats nog niet kon worden vastgesteld kon worden aangehouden. Zij had voor een bedrag van 416 euro aan cosmetische artikel weggenomen.

BELEDIGING EN VERZET

Zeeland - Donderdagavond is op de Kerkstraat in Zeeland een 15 jarige Udenaar aangehouden. Hij beledigde enkele politiemensen. Bij zijn aanhouding gedroeg de jongen zich zo agressief dat hij moest worden geboeid om hem veilig naar het politiebureau over te kunnen brengen.

BRIEVENBUS IN BRAND GESTOKEN

Veghel - Aan het Moerven in Veghel is donderdagmiddag een brand voorwerp in een brievenbus van TPOG post gegooid. Hierdoor zijn een aantal poststukken verbrand. De politie verdenkt een 13 jarige jongen uit Veghel van de brandstichting. Hij kon echter nog niet worden gehoord.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Odiliapeel - Tijdens een op de Middenpeelweg in Odiliapeel gehouden snelheidscontrole is van een 39 jarige automobilist uit Cuijk het rijbewijs ingevorderd. Hij reed met een snelheid van 130 kilometer per uur terwijl 80 kilometer het vastgestelde maximum is.

DIEFSTAL MOTORFIETS

Uden - Donderdag is vanaf de Goorkensweg een groene motorfiets van het merk Kawasaki, type KLX650A en voorzien van het kenteken MS-89-DJ gestolen.

VENTEN ZONDER VERGUNNING

Erp - Vrijdagmorgen is tegen een 74 jarige inwoner van Roermond proces-verbaal opgemaakt terzake hetventen zonder vergunning. De man verkocht aan de deur pannen en is aan de Kerisakkerstraat op heterdaad betrapt.

DRINKEN OP STRAAT EN BELEDIGING

Oss - Donderdagavond zagen agenten dat een 38 jarige man van wie de woon- en verblijfplaats nog niet konden worden vastgesteld op de Walstraat een fles wijn leeg stond te drinken. Hem werd een proces-verbaal aangezegd. Toen hem gevraagd werd de fles af te geven begon hij deze, onder luid protest en beledigingen aan het adres van de politie, op straat te legen.

MISHANDELING EN BEDREIGING

Oss - Donderdagmiddag werden surveillerende agenten op de Berghemseweg aangesproken door een 20 jarige Ossenaar die verklaarde aangifte te willen doen van een zojuist gepleegde mishandeling en bedreiging. De man was door twee inwoners uit Cuijk van 25 en 27 jaar mishandeld. Toen hij op het politiebureau aangifte deed werd hij via zijn mobiele telefoon meerdere keren bedreigd. De 27 jarige verdachte kon donderdagavond worden aangehouden. De 25 jarige is vrijdagmorgen in zijn woning aangehouden. De mishandeling is waarschijnlijk het gevolg van een onenigheid over een drugstransactie.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss - Een 35 jarige motorrijder uit Oss werd vanmorgen op de Havenstraat met de lasergun geklokt met een snelheid van 141 kilometer per uur. Op de Havenstraat geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

MEDICAMENTEN GESTOLEN BIJ AUTOINBRAAK

Oss - Donderdagmiddag is er ingebroken in een aan de Linskensweg geparkeerde personenauto. Uit de auto is een zwarte dokterstas met daarin medicamenten en injectienaalden weggenomen. Sommige medicijnen kunnen voor kinderen gevaarlijk zijn.

GEWAPENDE OVERVAL IN OPSPORING VERZOCHT

Het AVRO TV programma Opsporing Verzocht besteedt maandagavond, 25 oktober aandacht aan een gewapende overval die vrijdagmorgen 24 september omstreeks 07.00 uur is gepleegd op de Edah supermarkt aan de Markt in Mill. Dinsdag, 26 oktober wordt het programma herhaald.

In de winkel waren op het moment van de overval zes medewerkers aanwezig die door de overvallers met vuurwapens werden bedreigd. Deze medewerkers konden vluchten. De overvallers zijn niet meer aangetroffen.

SNELHEIDSCONTROLE

Beers - Donderdagmiddag zijn tijdens een snelheidscontrole op de Graafsedijk 20 bekeuringen opgemaakt. De controle vond plaats tussen 13.45 uur en 16.00 uur. De maximum snelheid bedraagt 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur. Vrijdagmorgen werd de controle nog een uur uitgevoerd. Toen vielen er 9 bekeuringen en was de hoogst gemeten snelheid 98 kilometer per uur.

AUTODIEFSTAL

Boxmeer - Donderdagavond dan wel in de nacht daaropvolgend is vanaf de Koorstraat in Boxmeer een blauwe Opel Corsa met het kenteken RH-NP-21 gestolen.